Пропозиції  Митрополита  Володимира враховані  Кабінетом Міністрів та МОН

Пропозиції Митрополита Володимира враховані Кабінетом Міністрів та МОН

21.03.11 16:53 0 1793
17 березня 2011 року Кабінет міністрів України прийняв постанову за № 267 згідно якої внесено зміни до переліку напрямів, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2006 р. № 1719, та переліку спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у вищих навчальних закладах за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста і магістра, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 р. № 787. Згідно зі внесеними змінами введено (уточнено) підготовку фахівців з вищою освітою з богослов'я (теології) із зазначенням конфесії (визначенням спеціалізації, спеціальності за конфесійною приналежністю) за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавра (шифр 6.020304), спеціаліста (шифр 7.02030103) та магістра (шифр 8.02030103).

Пропозиції щодо введення спеціалізації (спеціальності) із зазначенням конфесії (православне, католицьке, іудейське і т.п. богослов'я) при підготовці фахівців з вищою освітою за спеціальністю богослов'я (теологія) неодноразово, з благословення та за дорученням Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, письмово подавались на розгляд урядових інституцій ректором Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, офіційним представником від УПЦ в Громадській раді з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України, заступником голови з вищої освіти та науки Синодального відділу релігійної освіти і катехизації УПЦ, профессором, архімандритом Віктором (Бедь). Ці ж пропозиції також підтримувались членами Громадської ради при МОНМС України, та, зокрема, представниками Українського католицького університету.

Поряд із цим, листом від 16 лютого № 1/11-1280 за підписом першого заступника міністра освіти і науки, молоді та спорту України Є.М. Суліми, адресованого заступнику голови з вищої освіти та науки Синодального відділу релігійної освіти та катехизації УПЦ, професору архімандриту Віктору (Бедь), повідомлено, що внесенні Блаженнійшим Митрополитом Володимиром письмові пропозиції від 14 грудня 2010 року щодо врахування в проекті Закону України "Про вищу освіту" особливостей підготовки фахівців за спеціальністю богослов'я та функціонування богословських вищих навчальних закладів буде взято до уваги при доопрацюванні законопроекту.

Прес-служба представника УПЦ при Громадській раді МОНМС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині за критику ...

КОМЕНТАРІ