Найбільше хабарників на Рівненщині — у сфері освіти

Найбільше хабарників на Рівненщині — у сфері освіти

22.03.11 17:02 0 1704
Загальна сума хабарів, які вимагали торік посадові особи на Рівненщині, сягнула майже 62 тисячі гривень. Упродовж 2010 року працівники Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Рівненській області задокументували 26 фактів хабарництва, за 14 з яких порушені кримінальні справи.

Як повідомив начальник управління ДСБЕЗ УМВС України в Рівненській області Віктор Галайський, у сфері освіти задокументовано 16 фактів хабарництва щодо викладача, доцента та заступника декана вищого навчального закладу, директорів автомобільних шкіл, завідуючої дошкільного навчального закладу:

— У сфері земельних відносин — п’ять фактів і три факти стосуються керівника кредитно-фінансової установи. Загальна сума хабарів у 2010 становить 61,6 тисяч гривень. Наразі досудове слідство закінчено по всіх минулорічних кримінальних справах, які скеровані до суду. Згідно із вироками керівника кредитно-фінансової установи засуджено на 7 років 6 місяців позбавлення волі, директора автомобільної школи засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки. Директора дошкільного навчального закладу звільнено від кримінальної відповідальності у зв'язку з дієвим каяттям та передачею особи на поруки.

А вже з початку цього року за матеріалами працівників ДСБЕЗ області задокументовано п’ять фактів хабарництва. Загальна сума хабарів складає 36 тисяч гривень, а середня — 7,2 тисячі гривень. Кримінальні справи порушені відносно: лікаря-ендокринолога Сарненської ЦРЛ, яка вимагала та одержала хабар в сумі 800 гривень від громадян за видачу рецептів на безоплатне отримання інсуліну; в. о. директора Березніського райагробуду, який вимагав та одержав хабар в розмірі 7,5 тисяч гривень від суб’єкта господарювання за надання згоди на реалізацію майна підприємства; заступника директора з навчально-методичної роботи Рівненської філії вищого навчального закладу «Європейський університет», яка вимагала та одержала хабар в сумі 900 гривень від студента за складання академічної різниці навчальних дисциплін; приватного підприємця м. Рівне, який намагався дати хабар в розмірі три тисячі доларів США та одну тисячу гривень (еквівалент 25 тис.грн.) начальнику відділу ЗАТ «Ей-І-Ес Рівнеенерго» за повернення лічильнику електричної енергії з технічними змінами, не передбаченими конструкцією, вилучений під час перевірки; начальника Зарічненського відділення Дубровицької міжрайонної державної податкової інспекції, який вимагав та одержав хабар в розмірі 1,8 тисяч гривень від приватного підприємця за не проведення перевірки дотримання законодавства під час здійснення господарської діяльності та невжиття заходів для припинення його без ліцензійної діяльності по прийманню металобрухту.

На теренах Рівненської області вже викривались факти хабарництва із сумами 120, 240 тисяч гривень, але навіть суттєве покращення динаміки протидії цим злочинам не змінило ситуацію на краще, оскільки корупція і хабарництво стали звичайним явищем для нашого суспільства.

Аби не допустити та припинити корупційні діяння на території Рівненщини, просимо вас повідомляти про факти вимагання або дачі хабара чиновниками усіх рівнів, керівниками організацій та установ тощо. Вся інформація залишиться конфіденційною.

Номери телефонів «гарячої лінії»: 679-651, 679-480, 097-084-82-08 (цілодобово).

ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ