Рівнянці загрожує до 5 років тюрми за повідомлення про видуманий злочин

Рівнянці загрожує до 5 років тюрми за повідомлення про видуманий злочин

22.03.11 18:06 0 1719
За допомогою до працівників рівненської міліції нещодавно звернулася 39-річна Руслана, мешканка обласного центру. Жінка повідомила, що невідомий хлопець на вулиці Київській вирвав у неї сумку з особистими речами. Потерпіла в письмовій заяві ретельно описала всі обставини пограбування: час доби, місце події та характерні ознаки особи, яка вичинила напад.

Усього декілька днів знадобилося оперативникам, аби розкрити цей злочин. Утім, як з’ясувалося, ніякого грабіжника не існує. Руслана упродовж дня, в який ніби то її пограбували, допомагала подрузі торгувати на ринку, де й залишила свою сумочку з речами. Відсвяткувати вдалі торги подруги вирушили в один з розважальних закладів міста, який знаходиться неподалік ринку. У стані алкогольного сп’яніння жінка і звернулась в міліцію із заявою про вчинення злочину. Тільки от не врахувала 39-річна Руслана той факт, що за неправомірні дії відповідають громадяни, а не спиртне.

У результаті потерпіла стала обвинуваченою за статтею 383 Кримінального Кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). Адже жінка надала свідомо неправдиві свідчення, не зважаючи на те, що в бланку письмової заяви міститься відповідна графа, яка чітко попереджає про відповідальність за подібні дії.

– Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом завідомо неправдивого повідомлення (ч.1 ст. 383 Кримінального кодексу України). Щонайменше їй загрожуватимуть виправні роботи, щонайбільше – позбавлення волі до п’яти років, – зазначив перший заступник начальника Рівненського МВ Володимир Тарасюк.

Ірина МОВЧАНЮК, т. в. о. помічника начальника Рівненського МВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Центри зайнятості ...
Наступна новина: На Рівненщині викрили ...

КОМЕНТАРІ