Матчук: Потрібна стимулююча податкова політика, а не вибіркове списування боргів

Матчук: Потрібна стимулююча податкова політика, а не вибіркове списування боргів

30.03.11 15:48 0 1885
Підприємці потребують від влади встановлення прийнятних ставок податкових та пенсійних відрахувань, а не вибіркового списування боргів – заявив народний депутат, заступник голови політради партії «Наша Україна» Віктор Матчук з приводу пропозиції урядового уповноваженого з питань дерегуляції М. Бродського щодо списання заборгованості підприємств зі сплати податків, а також штрафів та пені за прострочені внески до Пенсійного фонду за минулий рік.

Матчук переконаний, що такою ініціативою влада посилає сигнал бізнесу, що податки можна не сплачувати. А це небезпечний прецедент і «ведмежа послуга» для державного бюджету, який в результаті недоотримає коштів, яких і так бракує для виконання соціальних зобов’язань. До того ж, це несправедливо по відношенню до сумлінних платників податків, які не мають податкових боргів та боргів перед Пенсійним фондом.

Це свідчить, про хибний шлях реформ, що впроваджуються урядом.

Матчук заявив, що податки мають сплачувати всі, а завдання влади – створити таку податкову та пенсійну систему, щоб платники мали можливість і були зацікавлені здійснювати відрахування своєчасно та в повному обсязі, не накопичуючи боргів.

Уряду слід перейматися не списуванням боргів існуючим боржникам, а передбачити стимули для сумлінних платників податків, щоб вони мали можливість і надалі здійснювати відрахування. Адже непродумані податкова та пенсійна реформи влади матимуть наслідком збільшення кількості боржників перед бюджетом, оскільки суттєво посилили адміністративний тиск на підприємців та погіршили умови для ведення бізнесу.

В першу чергу необхідно знизити розмір Єдиного соціального внеску, який є непосильним для багатьох підприємств. В результаті чого, у частини підприємств накопичується заборгованість перед Пенсійним фондом, а частина – змушена виплачувати зарплату у конвертах.

Окрім того, необхідно внести зміни до податкового законодавства. Адже через те, що під час прийняття Податкового кодексу пропозиції бізнесу не були враховані, він не став тим інструментом, який стимулює бізнес до сплати податків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ