Чернівецька міська  рада достроково припинила повноваження  Чернівецького міського голови Миколи Федорука

Чернівецька міська рада достроково припинила повноваження Чернівецького міського голови Миколи Федорука

01.04.11 13:41 0 2332
Відповідно до частини другої та третьої статті 42, частин другої та третьої статті 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 13,14,30,34 Регламенту Чернівецької міської ради VI скликання, враховуючи протокол лічильної комісії Чернівецької міської ради від 31 березня 2011 року № 3, керуючись пунктом 16 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Чернівецька міська рада вирішила достроково припинити повноваження Чернівецького міського голови Федорука Миколи Трохимовича у зв’язку із порушенням ним Конституції України, законів України та незабезпеченням здійснення наданих йому повноважень. Це рішення 31 березня підтримали 42 депутати Чернівецької міської ради УІ скликання.

У зв’язку з прийняттям Чернівецької міською радою 31 березня 2011 року рішення про дострокове припинення повноважень Чернівецького міського голови М.Т. Федорука, зважаючи на необхідність здійснити ряд заходів, пов’язаних з виконанням зазначеного рішення, зокрема вирішення питання щодо приймання-передачі документів та матеріальних цінностей, керуючись ст. 26, ч. 2 ст. 42 та п. 1 ч. З ст. 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Чернівецька міська рада вирішила з моменту дострокового припинення повноважень Чернівецького міського і до моменту початку повноважень міського голови, обраного на позачергових виборах відповідно до закону, або до дня відкриття першої сесії міської ради, обраної на чергових виборах, повноваження Чернівецького міського голови тимчасово здійснює секретар Чернівецької міської ради Михайлішин Віталій Михайлович.

Чернівецька міська рада також створила комісію для здійснення організаційних та інших заходів, пов’язаних з припиненням повноважень Чернівецького міського голови у складі депутатів Чернівецької міської ради Олексія Редька (голова комісії), Ірини Зрибнєвої та Василя Ткача. Зазначеній комісії доручено здійснити всі необхідні організаційні та інші заходи, пов’язані із припиненням повноважень Чернівецького міського голови, включаючи (але не обмежуючись) наступне:

- підготовка акту приймання-передачі від Чернівецького міського голови Федорука М.Т., повноваження якого достроково припинені, секретареві міської ради Михайлішину В.М. документів, ключів, сейфу, печатки (печаток), символіки, інших матеріальних цінностей;

- складання та підписання (при необхідності) актів про відмову в передачі документів чи інших матеріальних цінностей з направленням відповідних заяв чи клопотань до правоохоронних органів;

- опечатування кабінету Чернівецького міського голови та інших кабінетів у разі, якщо посадові особи міської ради покинуть свої робочі місця;

- підготовка та подання від імені Чернівецької міської ради заяв, клопотань, звернень тощо, що будуть необхідні для виконання цього рішення.

Комісія може за необхідності залучати до своєї роботи працівників та службовців апарату та виконавчих органів міської ради. Контроль за виконанням цього рішення покладено на секретаря Чернівецької міської ради.

Про це повідомили у прес-центрі Чернівецької міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 14)
Наступна новина: На Рівненщині брат ...

КОМЕНТАРІ