На Рівненщині відловили дітей з наркотиками, горілкою та цигарками

На Рівненщині відловили дітей з наркотиками, горілкою та цигарками

01.04.11 13:48 0 1832
На Рівненщині проводяться профілактичні заходи «Канікули», які спрямовані на забезпечення соціального та правового захисту дітей, попередження вчинення злочинів неповнолітніми та інших негативних явищ під час весняних шкільних канікул. Адже саме в цей період переважна більшість дітей залишаються без нагляду дорослих і деякі з них урізноманітнюють своє дозвілля вживанням алкогольних напоїв, цигарок і наркотиків.

Так, 21 березня поточного року співробітники кримінальної міліції у справах дітей біля комп’ютерного клубу в місті Кузнецовськ затримали 15-річного Олександра, в якого виявили та вилучили паперовий згорток вагою 10 грамів з речовиною рослинного походження зеленого кольору, зовні схожою на марихуану.

– Наступного дня, знову ж у Кузнецовську, працівники міліції затримали місцевого жителя, 17-річного Максима, який зберігав при собі вісім грамів речовини рослинного походження, зовні схожої на марихуану, – прокоментувала старший оперуповноважений ВКМСД УМВС України в Рівненській області Тетяна Маринчук. – У цих двох випадках вилучені речовини направлені на дослідження в НДЕКЦ при УМВС, за результатами якого вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи.

До того ж, попри заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років, уже з початку 2011 року співробітники кримінальної міліції у справах дітей задокументували 63 факти продажу неповнолітнім спиртних та тютюнових виробів (ч.2 ст.156 КУпАП). А за час весняних шкільних канікул, які ще тривають, – 11. Також правоохоронці склали 9 протоколів за куріння у громадських місцях (ст. 175-1 КУпАП), 13 — за появу у громадському місці у нетверезому стані, по одному за незаконне зберігання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах та дрібне хуліганство.

Тож працівники міліції звертаються до працівників торгівельних закладів із проханням не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. А зважаючи на те, що серед молоді мають місце поширення лікарських засобів, що містять ефедрин та його похідні, прохання до працівників аптечних кіосків та медичних закладів не продавати неповнолітнім вказані лікарські препарати. Нехай за пігулками приходять їхні батьки. Давайте разом збережемо дітей!

ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ