Ринок землі потрібно вводити  в дію не раніше 2013-2014 року – Віктор МАТЧУК

Ринок землі потрібно вводити в дію не раніше 2013-2014 року – Віктор МАТЧУК

01.04.11 13:59 0 1723
Закон про ринок землі в Україні необхідно прийняти у цьому році, але ввести його в дію не раніше 2013-2014 року. Про це заявив народний депутат України, заступник голови Політради партії «Наша Україна» Віктор МАТЧУК, озвучуючи позицію своєї політичної сили щодо скасування мораторію на продаж сільськогосподарських угідь.

«Для «Нашої України» важливо, щоби були чіткі, прозорі і зрозумілі всім правила. Але для нас немає мети, щоби ці правила запрацювали вже завтра. У людей має бути можливість розібратися з особливостями закону», - наголосив депутат. За його словами, громадянам нашої держави «необхідно дати можливість зважено, без поспіху, без ажіотажу приймати рішення про те, що вони будуть робити зі своєю землею».

«Вони повинні спочатку відчути себе власниками і зрозуміти, що продавати землю – це їх право, а не обов’язок. Люди повинні зрозуміти, що вони можуть, але не зобов’язані продавати землю, можуть, але не зобов’язані віддати її в заставу банку під отримання кредиту, можуть, але не зобов’язані надати її в оренду, можуть обробляти її самостійно або разом з іншими власниками землі. Люди мають зрозуміти, що не потрібно одразу після прийняття закону вибігати на вулицю і за безцінь, за якісь скельця збувати свою землю і потім кусати лікті, бо повернути її назад вже буде неможливо», - сказав Віктор МАТЧУК.

На думку депутата, перед тим, як запроваджувати ринок землі, потрібно розробити земельний кадастр, провести аудит сільськогосподарських земель, а також визначити мінімальну вартість землі.

«Покупець повинен зрозуміти, що дешевше, ніж та вартість, яка визначена державою, він придбати землю права не має. Ми повинні захистити власника землі від тих нечесних людей, які будуть користуватися непоінформованістю громадян України і займатися скупкою землі за безцінь», - заявив нашоукраїнець.

Разом з тим Віктор МАТЧУК переконаний, що продовжувати мораторій на землю не можна. «Ще десять років мораторію – і, в мене складається таке враження, що прозорий ринок землі можна буде і не вводити. Тому що вже не буде предмету ринку, земля буде розібрана. Тільки в який спосіб і ким – ми так і не дізнаємося ніколи», - вважає депутат.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ