Депутати Львівщини вимагають звільнити високопосадовця МВС

Депутати Львівщини вимагають звільнити високопосадовця МВС

05.04.11 17:46 0 1586
Депутати Львівської обласної ради вимагають звільнити заступника начальника головного управління МВС України у Львівській області Михайла Курочку за незабезпечення охорони громадського порядку під час телемосту „Розмова з Президентом”, а також за небажання співпрацювати з тимчасовою контрольною комісією в розслідуванні цієї справи. Таке рішення ухвалили депутати 5 березня на сесії Львівської обласної ради після звіту тимчасової контрольної комісії з вивчення подій, що сталися 25 лютого 2011 року біля Оперного театру в м. Львові під час телемосту "Розмова з Президентом".

Депутати визнали незадовільною роботу заступника начальника головного управління МВС України у Львівській області Михайла Курочки та доручили головному управлінню МВС України у Львівській області забезпечити належне розслідування інциденту, встановити осіб, які здійснили напад на депутатів місцевих рад, а також усунути недоліки в зберіганні спецзасобів, що перебувають на обліку в ГУ МВС.

Від прокурора Львівської області депутати чекають оцінки дій керівництва головного управління МВС України у Львівській області при забезпеченні охорони громадського порядку під час телемосту „Розмова з Президентом” та належного прокурорського нагляду за здійсненням перевірки обставин інциденту 25 лютого. Депутати підтримали пропозицію депутата Львівської обласної ради Ірини Сех і вирішили звернутися до начальника головного управління МВС України у Львівській області Богдана Щура та Міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова з вимогою звільнити Михайла Курочку з посади.

Довідка. 25 лютого 2011 року у Львові біля Оперного театру невідомі особи в цивільному затримали членів ВО "Свобода", які проводили флешмоб "Рік у ярмі". Кілька чоловіків спортивної статури спочатку відтиснули учасників вистави, а згодом кинули на землю і вдягли кайданки голові фракції ВО "Свобода" у Стрийській районній раді Мар'янові Берездецькому.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львові відбудеться ...
Наступна новина: На Рівненщині юний ...

КОМЕНТАРІ