На Рівненщині за вживання алкоголю, куріння та хуліганство затримали 86 підлітків

На Рівненщині за вживання алкоголю, куріння та хуліганство затримали 86 підлітків

05.04.11 18:07 0 1660
Всі дорослі колись були дітьми і пам`ятають, що немає приємнішого заняття, аніж нічого не робити цілими днями, а тільки дивитися телевізор, бігати з друзями по вулиці і шукати різних пригод. Особливо це актуально у період вільний від занять у школі. Працівники рівненської міліції підбили підсумки проведених оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Канікули», які тривали з 21 березня до 4 квітня 2011 року на території області.

До відпрацювання залучалися працівники кримінальної міліції у справах дітей, міліції громадської безпеки, служби у справах дітей, освітяни. Особлива увага зверталася на ті заклади торгівлі, що розташовані поблизу вокзалу, місць дозвілля та відпочинку підлітків.

Як повідомив в.о. начальника ВКМСД Кузнецовського МВ Андрій Майданюк, у місті атомників працівники міліції задокументували три факти продажу неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів:

— До того ж, четверо підлітків фігурували в адміністративних протоколах — двоє із них дозволили собі з'явитися в громадських місцях у п'яному вигляді, а ще двоє — курили в заборонених місцях. В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники кримінальної міліції у справах дітей затримали також двох неповнолітніх, які обґрунтовано підозрюються в скоєнні злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

Натомість працівники Корецького РВ виявили факт схиляння 16-річного школяра Михайла, жителя с. Щекичин, Корецького району, до вживання наркотичного засобу — марихуани — його односельчанином, 24-річним Яковом.

— За цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 315 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років, — прокоментувала старший оперуповноважений ВКМСД УМВС України в Рівненській області Тетяна Маринчук. — Також правоохоронці виявили п’ять фактів втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність. Здебільшого дорослі підмовники спонукали підлітків до скоєння крадіжок. За вказаними фактами теж порушені кримінальні справи за статтею 304 Кримінального кодексу України.

Загалом на території Рівненщини за період оперативно-профілактичних заходів «Канікули» до адміністративної відповідальності притягнуто за продаж спиртних напоїв та тютюнових виробів особам, що не досягли 18 років, — 37 осіб; за доведення неповнолітніх до стану сп’яніння — 11 осіб: за неналежне виконання батьківських обов’язків — 91 особа; за розпивання спиртних напоїв та поява у громадських місцях у п’яному вигляді, куріння у заборонених місцях, дрібне хуліганство — 86 підлітків.

ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині юний ...
Наступна новина: В Тернополі депутатів та ...

КОМЕНТАРІ