На Рівненщині затримали кладовищенських крадіїв

На Рівненщині затримали кладовищенських крадіїв

06.04.11 20:13 0 1948
Наприкінці березня цього року до Рівненського райвідділу міліції надійшла заява від жителя села Колоденки, 58-річного Віктора, що з сільського кладовища, на якому поховані його батьки, невідомі особи викрали з огорожі металеву хвіртку.

Слідчо-оперативна група Рівненського РВ УМВС, яка після надходження повідомлення виїхала на місце скоєння злочину, розпочала свою звичну роботу. Працівники міліції відразу розглянули декілька версій, за якими сподівалися швидко вирахувати зловмисників. Адже однаково до крадіжки могли бути причетні як і бешкетники, так і всюдисущі мисливці за металом. Як з’ясувалося пізніше, саме друга версія і була тією ниткою, що невдовзі привела міліціонерів до крадіїв.

Металева хвіртка «знадобилася» двом неробам, які віднесли крадене на пункт прийому металобрухту, аби роздобути трохи грошенят на щоденні потреби. Однак, аби розшукати винуватців та довести їх вину, співробітникам міліції довелося чимало попрацювати.

– Працівники райвідділу міліції провели ретельну роботу щодо встановлення невідомих осіб, причетних до крадіжки металевої хвіртки з кладовища у селі Колоденка, – розповідає перший заступник начальника Рівненського РВ підполковник міліції Сергій Гандзелевський. – 4 квітня 2011 року ми затримали двох місцевих жителів, які наприкінці березня, перебуваючи на цвинтарі зазначеного вище села, порушуючи всі моральні засади суспільства щодо поваги до померлих та місць їх поховання, здійснивши наругу над могилами, викрали хвіртку вартістю 500 гривень. Таким чином у працівників міліції наразі достатньо даних, які вказують на наявність ознак складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 297 Кримінального кодексу України (Наруга над могилою). Наразі порушена кримінальна справа, а до причетних обрано міру запобіжного заходу – підписка про невиїзд. За протиправні діяння їм світить обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

Що ж до фігурантів злочинного дуету, то усі подробиці їхніх промислів нині встановлюють слідчі райвідділу. Зокрема, вивчається і таке важливе питання, як причетність їх до скоєння цілої низки аналогічних злочинів, що мали місце в районі за останні роки.

Олеся ШЕВЧЕНКО,
помічник начальника Рівненського РВ
по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Рівненські кінологи ...

КОМЕНТАРІ