У школах північних  районів Рівненщини не годують школярів

У школах північних районів Рівненщини не годують школярів

08.04.11 12:41 0 1881
Майже тиждень як на Рівненщині голодують майже сто тисяч школярів. З першого квітня у районах, що постраждали від аварії на ЧАЕС, не харчують дітей у їдальнях. У Сарнах та Березному учні з батьками вийшли до стін райдержадміністрації, вимагаючи відновити харчування у школах. А підприємці, які раніше займалися організацією харчування в навчальних закладах, вимагали скасувати результати незаконного, на їх думку тендеру.

З цього приводу народний депутат України з фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Кошин на сесії Верховної Ради звернувся до Генерального прокурора, до Прем`єр-міністра, віце-прем'єра з питань соціальної політики. У своєму виступі він зокрема зазначив:

- З 1 квітня цього року припинено харчування дітей, а це більше 70 тисяч. А причина у тому, що 17 лютого цього року при Міністерстві соцполітики відбувся тендер по закупівлі послуг з організації харчування, який виграло товариство "Авіка" з Дніпропетровська. До речі, про результати цього тендеру учасники були повідомлені лише 26-27 березня. На запитання чому так пізно, повідомили, що винна пошта. Незрозуміло, як могло вийти переможцем товариство "Авіка", коли організації, які брали участь у тендері, а це в основному підприємства райспоживспілки, які до цього вже 15-18 років харчували, подали кращі цінові пропозиції. Для прикладу, Сарненська райспоживспілка подала кращу пропозицію. У них вартість харчування менша майже на мільйон гривень, ніж у переможця. І така ситуація в інших районах. А де вже неможливо було сфальсифікувати ці торги, їх просто не проводили. Як може проводити харчування цей переможець, якщо у них немає представництва в районах? Немає обладнання, як кажуть, ні виделки, ні ложки. І зараз представники цієї фірми пропонують співпрацю директорам підприємств, які харчували до цього, а саме укласти договори з кухарями, на оренду обладнання та інвентарю. З цього виходить, що "Авіка" надало неправдиву інформацію про кухарів у штаті товариства, про наявність обладнання та інвентарю. Підприємствам, які харчували до цього, належить 90 процентів всього обладнання, меблів та посуду. Якщо сьогодні допустити, що воно буде надано в оренду, то вже на харчування коштів не залишиться зовсім. Якщо в середньому сьогодні на одного учня уряд виділяє приблизно 10-12 гривень, то залишається не більше 8 гривень на харчування. Як можна харчувати дітей на цю суму, коли продукти стрімко дорожчають? Років 10 назад ми вже це проходили, коли приїжджали "зальотні" форми, тримували кошти, а харчували місцеві. Необхідно негайно скасувати результати цього тендеру і притягти до відповідальності винних. Дозволити організаціям, які харчували раніше, займатися цим і надалі до закінчення навчального року. Я розумію, ми розуміємо, що йде перерозподіл бізнесу. Але при чому тут діти? Побійтеся Бога, ради Бога!

Прес-служба РОО ВО «Батьківщина»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Олег Тягнибок: Послання ...
Наступна новина: Юрій Прокопчук: «Якщо у ...

КОМЕНТАРІ