Банда під керівництвом росіянина викрадала картини на Рівненщині

Банда під керівництвом росіянина викрадала картини на Рівненщині

08.04.11 13:04 0 1720
Викрадення предметів образотворчого мистецтва – злочин, який на теренах Рівненщини останнім часом зустрічається доволі рідко. Проте саме це викрадення вирізнялося своєю зухвалістю і набрало неабиякого суспільного резонансу, адже картини у Млинівській художній школі використовувалися як зразки мистецьких творів за окремими напрямками та техніками виконання. Діти, які прагнули розвивати свій талант, опановували художню техніку.

У ніч на 19 жовтня 2010 року невідомі з приміщення зМлинівської художньої школи викрали вісім картин різних авторів і предмети побутової техніки. А вже 20 жовтня 2010 року слідче відділення Млинівського РВ УМВС України в Рівненській області порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 ст. 185 Кримінального кодексу України за фактом крадіжки.

Опрацьовувалися всі можливі версії вчинення цього злочину. Проведеною копіткою роботою, оперативники і слідчі таки знайшли шлях для розкриття цього злочину. Робота тривала не один місяць, адже розкриття даного злочину стало справою честі для правоохоронців.

Осіб, які вчинили цей злочин встановили, і вже 20 січня 2011 порушили відносно них кримінальні справи. Викрадачами виявилися троє мешканців Хмельницької області: раніше судимий безробітний 40-річний Сергій, 30-річний водій Володимир та їхній організатор — 38-річний громадянин Російської Федерації Вадим.

Перевірка встановила, що крім крадіжки з Млинівської художньої школи, раніше ця група вже вчинила аналогічну крадіжку картин з одного із закладів харчування у Полонському районі Хмельницької області у серпні торік. При цьому раніше судимий та водій викрадали картини, а організатор в подальшому купував їх у виконавців.

Система викрадення та реалізації картин могла бути налагодженою, проте на заваді стали оперативники, які затримали групу «цінителів» мистецтв.

Кримінальну справу за фактом крадіжки, яка вчинена у Хмельницькій області, об'єднано з кримінальною справою за фактом крадіжки у Млинові, а двох з трьох членів групи було арештовано.

Розслідуванням цієї резонансної кримінальної справи займався капітан міліції Віталій Калинчук — фахівець високого ґатунку у кримінальних справах цієї категорії. Наразі досліджено всі факти злочинної діяльності цієї «трійці» і кримінальну справу скеровано до суду, який і вирішуватиме, скільки років за ґратами додасться у їхній біографії.

Перелік картин, викрадених з Млинівської художньої школи:

Волков Н.П. «Натюрморт з лимонами» ; Глущенко О.М. «Жуків острів»; Лобода 1.1. «Верховинець»; Рапопорт Б.Н. «Золота осінь»; Сабадиш П.Є. «Літній день»; Чегодар В.Д. «Весна в Гурзуфі»; Чегодар В.Д. «Іртиські далі»; Холоменюк І.О. «Андрійко».

Перелік картин, викрадених з закладу харчування у Полонському районі Хмельницької області:

невстановлений автор натюрморт «Квіти»; невстановлений автор натюрморт «Овочі»; невстановлений автор натюрморт «Пейзаж»;

Зазначені картини відносяться до доби радянської епохи.

ВЗГ УМВС України в Рівненській області за матеріалами СУ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юрій Прокопчук: «Якщо у ...
Наступна новина: Розборки "по рівненськи" - ...

КОМЕНТАРІ