На  Рівненщині вшанували героїв гайдамацького повстання

На Рівненщині вшанували героїв гайдамацького повстання

17.04.11 12:53 0 1531
14 квітня 2011 року Рівненська районна організація Всеукраїнського Об’єднання „Свобода” за ініціативи депутата Рівненської районної ради Дмитра Сільмана вшанували героїв гайдамацького повстання 1768 року на Правобережній Україні. Свободівці та місцеві жителі зібралися поблизу пам’ятника загиблим борцям за волю України в селі Колоденка Рівненського району.

„Ми бачимо, що робиться в нашій державі – це просто ганебно! Ми не можемо так далі жити, ми мусимо йти шляхом наших героїв, що боролися за Україну. Нещодавно виїжджали наші депутати та юристи в село Стадники Острозького району, де відбувалися збори пайовиків. Селяни обурювалися тим, що їх змушують підписувати угоди на оренду землі і не платять належних коштів. Люди готові брати вила в руки та захищати свої землі.

Тому сьогодні потрібно вибрати ту владу, яка буде відстоювати наше національне право, наш добробут, рідну землю і ми готові за це боротися ”, - зазначив голова Рівненської обласної організації ВО „Свобода”, керівник фракції ВО „Свобода” Рівненської облради Олег Осуховський.

„Сьогодні 243-тя річниця Коліївщини, але відгомін тих далеких часів в черговий раз закликає нас порвати кайдани! Усе, що нам дано, не заросте вже полином!” Під проводом Максима Залізняка та Івана Гонти розпочалася знакова для історії України подія, повстання гайдамак – це небажання бути рабами на своїй рідній землі. Ми зібралися, аби заявити, що в Україні є політична сила, яка претендує на відновлення справедливості у нашому житті! Коліївщина - найрадикальніший прояв всенародної непокори, вияв національної свідомості. Апелюючи до сьогоднішньої влади, хотів би напряму запитати: допоки вони будуть утискувати нас на нашій Богом даній землі? Ми маємо повне моральне право повторити подвиг наших предків – повстати проти національного гніту!”, – сказав депутат фракції ВО „Свобода” Рівнеради Дмитро Сільман.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: 2011 рік в Тернопільській ...

КОМЕНТАРІ