На Рівненщині збільшиласть  кількість офіційно зареєстрованих трудових договорів

На Рівненщині збільшиласть кількість офіційно зареєстрованих трудових договорів

17.04.11 13:00 0 1781
Для забезпечення офіційного оформлення трудових відносин у січні-березні 2011 року в центрах зайнятості зареєстровано 2,4 тис. договорів між найманими працівниками та фізичними особами-підприємцями, що на 18,8% більше, ніж у відповідному періоді 2010 року. Найбільше договорів зареєстровано у Рівненському міському центрі зайнятості – 753, у Рівненському районному – 192, Сарненському – 183, Здолбунівському – 167 та Березнівському – 156.

На кінець березня кількість зареєстрованих у службі зайнятості діючих договорів між найманими працівниками та фізичними особами-підприємцями становила 21,8 тисячі.

Державна служба зайнятості звертає увагу найманих працівників, що зарплата «у конверті» та робота без оформлення трудових відносин позбавляють майбутнього тих, хто отримує неофіційну зарплату і чиї трудові книжки залишаються неоформленими. Нечесні працедавці роблять це начебто в інтересах найманого працівника, а насправді позбавляють людей соціального захисту, страхового стажу та гідної пенсії у майбутньому.

У центрі зайнятості можна отримати безкоштовну юридичну консультацію з питань оформлення на роботу.


Інформацію підготував Рівненський обласний центр зайнятості.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ