В Луцьку вперше відбулося Богослужіння з сурдоперекладом

В Луцьку вперше відбулося Богослужіння з сурдоперекладом

17.04.11 13:01 0 1871
5 квітня в храмі святого великомученика Пантелеімона міста Луцька з благословення митрополита Ніфонта вперше була звершена Божественна Літургія для людей з вадами слуху та мовлення.

На допомогу з сурдоперекладом були запрошенні гості з Києва: священик Григорій Крижановський, викладач основ мови жестів КДС Анна Блощинська та ще сім нечуючих з общини, що діє при Свято-Іонівському монастирі м.Київ.

Сурдоперекладачі на мові жестів донесли до людей з вадами слуху смисл прохань, молитов та пісно співів Літургії. За богослужінням 39 нечуючих віруючих людей мали змогу посповідатися та причаститися Христових Тайн.

Храм для цих людей – радість спілкування не тільки з Богом, але із православними глухонімими і з тими хто говорить.

Люди мали змогу прийти на сповідь, коли священник може поговорити з тобою жестами, дати пораду і зрозуміти тебе.

В своїй проповіді митрополит Ніфонт звернувся до людей і зауважив, що ми обов’язково будемо відкривати дорогу до Бога всім прихожанам, це дуже важливо, що у людей з обмеженими фізичними вадами з’явилась можливість бути повноцінними учасниками Богослужіння, і не тільки разом з всіма молитися в храмі, а також приймати участь в таїнствах Святої Церкви.

Після Літургії всі разом зібралися за столом.

Гості з Києва поділились своїми досвідами та ще довго говорили між собою на духовну тему.

З місяця лютого цього року щонеділі проходять бесіди зі священиком для нечуючих. Люди з вадами слуху з захопленням слухають пояснення батюшкою молитов, заповідей Божих, про підготовку до сповіді та причастя, поведінки в храмі та задають різні запитання духовного життя.

Про це повідомили у Волинській єпархії Української Православної Церкви
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі на ...

КОМЕНТАРІ