У Луцьку для  дітей провели акцію «За тиждень  –Великдень!»

У Луцьку для дітей провели акцію «За тиждень –Великдень!»

20.04.11 16:38 0 1949
Практично кожен, хто на Вербну неділю вирішив прогулятись центром міста, зауважував чималенький натовп дітей, що прийшли на майстер-класи по розпису писанок. Акція, що її започаткувало міське управління культури разом з молодіжним відділом Волинської єпархії УПЦ, проходила під назвою «Через тиждень –Великдень». В ході акції усі охочі спробувати розписати писанку. Майстер-класи проводили десять відомих волинських майстрів та волонтери із Юнацького клубу при Волинській єпархії УПЦ, які перед тим взяли кілька уроків у викладачів Луцької художньої школи.

«Ця акція має на меті популяризацію писанкарства, адже писанкарство є частиною культури, а культура, як ми знаємо, виховує, - розповів керівник молодіжного відділу Волинської єпархії УПЦ ієродиякон Ніфонт (Омельчук). -. Якщо ми будемо звертатись до культури, то і життя наше буде світлішим. За тиждень – Великдень, а писанкарство якраз пов’язане із святом Пасхи, отже, православна молодь закликає усіх готуватись до цього великого свята».

До передвеликодної акції долучились учні флористичної студії «Суцвіття». Майже всі перехожі здивовано зупинялися біля величезної зеленої писанки, яку оформляли діти.

«Основа писанки зроблена з природного матеріалу –волинського моху, -пояснює керівник флористичної студії «Суцвіття» Катерина Федончук. – Її висота –два з половиною метри. Кожна дитина бере своє кольорове яєчко і оформляє нею писанку. Втім, заготовок вистачить на всіх, тому всі охочі можуть допомогти нам декорувати виріб».

За словами Катерини Федончук, готова флористична композиція на Паску прикрашатиме місто. Її вмонтують в землю, аби всі охочі могли помилуватися символом свята і зазнімкуватися на згадку. На наступний рік пані Катерина з учнями обіцяє зробити нову оригінальну писанку. Вона мріє, аби такі акції стали добрими луцькими традиціями.

Про це повідомили у Волинській єпархії Української Православної Церкви
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ