Голова Тернопільської облради: Вивішування червоних прапорів – це знущання над мільйонами українців

Голова Тернопільської облради: Вивішування червоних прапорів – це знущання над мільйонами українців

22.04.11 13:05 0 1593
21 квітня 2011 року голова Тернопільської обласної ради свободівець Олексій Кайда на засіданні обласної Ради церков звернувся до ієрархів з проханням відправити поминальні служби за душами жертв Другої світової війни.

«Для кожного українця 8 та 9 травня мають стати поминальними днями. Адже війна для нашої землі розпочалася 1939 року і закінчилась у шістдесятих. Десятки мільйонів загиблих по обидва боки лінії фронту – ось плата, яку Україна віддала окупантам усіх кольорів, у тому числі й під червоними прапорами».

Голова Тернопільської обласної ради закликав духовенство різних конфесій висловити свою позицію щодо зареєстрованого у Верховній Раді законопроекту про підняття 9 травня червоних полотнищ. «Українцям нав'язують публічне вивішування символу приниження – сказав він. – Під червоними прапорами відбувалися комуністичні репресії проти українського народу, організовували голодомори, вбивали священиків, руйнували християнські церкви. Не можна допускати продовження окупації України. Ми маємо дбати про соборність та єдність українців».

Довідка. «Червоні ганчірки – це символ окупації, геноциду та національного приниження українців. Їх вивішування – державна зрада. В Україні є один державний символ національної гордості, самостійності та перемог – синьо-жовтий прапор. Для кожного українця є неприйнятним публічне вивішування в Україні будь-яких окупаційних символів. Органи державної влади та місцевого самоврядування, які ухвалюють подібні рішення – не лише брутально порушують Конституцію України, чинні судові рішення, глумляться над національною честю та гідністю, а й вчиняють державну зраду. Рано чи пізно за це їх буде притягнено до кримінальної відповідальності. Кожен українець, який має честь і гідність, повинен не допустити жодних спроб вивішування червоної окупаційної ганчірки, захистити незалежність, гідність і майбутнє наших дітей.

Органи місцевого самоврядування Галичини та Волині, з ініціативи "Свободи", вже ухвалили такі рішення. Жодних червоних прапорів у тих регіонах, де "Свобода" має представницьку владу, ми не допустимо.

У нас ніхто ніколи не відбере права боронити свою національну честь і гідність. Наголошую ще раз – в Україні є один символ державної незалежності, гідності і перемог – синьо-жовтий стяг. Його потрібно захищати усіма засобами. А червоні ганчірки, слідом за большевицькою імперією, давно мають бути на смітнику історії». Про це заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 2)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: У Рівному затримали ...

КОМЕНТАРІ