Шість сімейних пологових  зали та індивідуальні  палати поліпшеної комфортності відкрили у Тернопільському перинатальному центрі

Шість сімейних пологових зали та індивідуальні палати поліпшеної комфортності відкрили у Тернопільському перинатальному центрі

27.04.11 16:41 0 1937
Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда взяв участь у церемонії відкриття сучасних комфортних, оснащених найновішим обладнанням палат та пологих залів у комунальному закладі Тернопільської обласної ради – перинатальному центрі «Мати та дитина».

Ремонт та реконструкція відділення відбувалися за кошти з обласного бюджету (240 тисяч), держава допомогла обладнанням, велику лепту внесли спонсори. Усього на ремонті роботи затрачено близько 800 тис. грн. Зокрема, очільник облради власним коштом із Франції забезпечив дванадцять спеціалізованих ліжок. За словами головного лікаря центру Віктора Куценка, пацієнтами відділення є вагітні жінки із складними паталогіями та жінки, що народжують передчасно. «Дві третіх дочасних пологів області проходять саме в нашому центрі, - говорить Віктор Куценко.- Саме від умов та обладнання у значній мірі залежить життя недоношених новонароджених. Завдяки боксам ми рятуємо діток із дуже малою вагою. Зараз росте та добре розвивається дитя, яке народилось вагою 600 грамів. Раніше, без такого обладнання у нього не було жодного шансу на життя.»

Вітаючи колектив перинатального центру із такою радісною подією, Олексій Кайда наголосив: «Ми щиро раді з того, що наш медичний заклад набуває сучасного, європейського вигляду, що тут є обладнання, якому позаздрять лікарні Києва, Львова чи Донецька. Саме таке реформування медицини має право на продовження. Адже це запорука врятованих дитячих та материнських життів. Створення належних умов для найбільшого таїнства – появи на світ нової людини – один із шляхів поліпшення демографічної ситуації в Україні. Адже комфортні родильні сімейні зали та індивідуальні палати спонукатимуть жінок більше народжувати, а надсучасне обладнання гарантуватиме успішні пологи та здорових малюків – завтрашніх громадян держави. Тож ви, шановні медики, своєю шляхетною працею гарантуєте майбутнє України.»

Голова обласної ради подякував колективу перинатального центру, будівельникам та благодійникам, котрі долучилися до ремонту та реконструкції відділення.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 5 травня у Рівному ...
Наступна новина: Фестиваль «Мандруємо ...

КОМЕНТАРІ