Крадіжки з автомобілів  у Рівному набувають  «популярності»

Крадіжки з автомобілів у Рівному набувають «популярності»

05.05.11 20:25 0 1938

Майже кожен власник транспортного засобу на сьогодні остерігається принаймні двох речей: поганих доріг і автомобільних крадіжок. І не дарма. Як повідомив перший заступник начальника Рівненського відділу міліції Володимир Тарасюк, тільки за останній місяць до чергової частини Рівненського МВ надійшло 32 повідомлення про факти крадіжок із автомобілів. Причини такої «популярності» цього виду крадіжок полягають у відносно легкому проникненні до авто (навіть при наявності сигналізації), швидкості скоєння злочину та широкому діапазоні збуту викраденого.

Найпоширеніший спосіб проникнення — розбиття скла автомобіля та зламування замків дверцят чи капоту. Замки дверцят та капоту, особливо у вітчизняних марках автомобілів, легко ламаються з мінімальною затратою часу ( близько 15-20 секунд).
Так, В ніч з 25 на 26 квітня 2011 року в чергову частину Рівненського міського відділу міліції надійшло два повідомлення від мешканців обласного центру про те, що з їх автомобілів марок «Опель Омега» та «Фольксваген Т4», які знаходились в дворах будинків за місцем проживання, шляхом розбиття скла дверцят, невідомі особи викрали автомагнітоли, чим заподіяли власникам значну матеріальну шкоду.

«Жертвами» таких подій зазвичай стають автомобілі, власники яких залишають у дворах будинків та безлюдних вулицях. Загалом, злодії «полюють» не тільки на автомагнітоли, але й прихоплюють разом й інші цінності, наприклад, комп’ютерні монітори, ноутбуки, шкіряні куртки, фотоапарати, джіпіерес-навігатори та мобільні телефони.

Як не стати жертвами «автомобільних», застерігає Володимир Тарасюк:

– не залишайте автомобіль без нагляду навіть на короткий період;

– не залишайте на видному місці в салоні гроші, документи та цінні речі, які можуть привабити злочинців;

– зберігайте транспортний засіб (особливо в нічний час) на платній автостоянці, або в гаражному кооперативі, що охороняється.

Подбайте про своє майно! Пам’ятайте, що залишаючи автомобіль на тривалий час (особливо вночі) без нагляду та економлячи при цьому гроші на протиугінному пристрої, ви можете позбутися не лише матеріальних цінностей, які залишаєте в салоні, але й самого автомобіля!


Ірина МОВЧАНЮК, т.в.о. помічника начальника Рівненського МВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі памʼять ...
Наступна новина: У Рівному грабіжник при ...

КОМЕНТАРІ