У РІвному новонароджену дитину викинули на смітник

У РІвному новонароджену дитину викинули на смітник

05.05.11 20:29 0 2038
Здебільшого жінки вважають материнство найбільшим щастям і найсвятішим покликанням. Та 21-річна рівнянка Олена сприйняла звістку про вагітність, наче вирок. Можливо, саме тому «дев’ять місяців надії» для неї закінчилися у реанімації, а для крихітки-донечки – у поліетиленовому пакеті під сусідським будинком…

Четвертого травня о 06.35 до чергової частини Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області від завідувача гінекологічного відділення одного з пологових будинків обласного центру надійшло повідомлення про те, що каретою швидкої медичної допомоги доставлено 21-річну рівнянку Олену із значною кровотечею (можливо, післяродовою).

Як з’ясувалось пізніше, Олена дійсно чекала на дитину, але вирішила ні з ким не ділитись цією звісткою майбутнього материнства. Сусіди, помічаючи, що животик Олени стає округлим, не могли втриматися від запитань, та жінка відбріхувалася зайвою вагою. Четвертого травня вдома в окремій кімнаті потайки від рідних рівнянка народила дівчинку… І вже за мить опустила крихітне тільце у… поліетиленовий пакет та заховала у пуф, сама ж поспішила до ванної кімнати для «післяродових процедур». Там породілля мало не зомліла, не маючи ані навичок, ані сил зупинити кровотечу.

Лише у лікарняній палаті Олена розповіла матері про вагітність і про народження доньки, за її словами, мертвої… Схвильована жінка відразу ж зателефонувала синові, який був у цей час удома, з проханням винести дитя з квартири…

– Для встановлення обставин події працівники слідчо-оперативної групи виїхали за адресою, де мешкає родина Олени. Поблизу під’їзду правоохоронці помітили схвильованого молодого чоловіка віком близько 25-ти років. Брат дівчини, не вагаючись, розповів, що залишив пакет із мертвою дитиною неподалік будинку, на смітнику, – прокоментував в.о. начальника ВКР Рівненського МВ Тарас Сабанюк. – Саме там правоохоронці й виявили бездиханне тільце… За висновком судмедекспертів, дитина народилася мертвою. Будь-яких ознак насильницької смерті на тілі немовляти не виявлено. А породілля наразі перебуває у лікарні.

Ірина МОВЧАНЮК, т.в.о. начальника Рівненського МВ УМВС по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Рівному затримали ...
Наступна новина: На Рівненщині чоловік ...

КОМЕНТАРІ