У День пам`яті жертв політичних репресій міліція розпочала арешти свободівців на Львівщині

У День пам`яті жертв політичних репресій міліція розпочала арешти свободівців на Львівщині

15.05.11 20:35 0 1561
15 травня 2011 року міліція затримала і силоміць доправила до львівського відділу міліції двох депутатів Самбірської районної ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» – братів Михайла та Володимира Ковалівих.

Михайло о 6-й годині ранку повертався з дружиною з весілля. Просто на вулиці до нього під’їхала машина, з якої вискочили кілька міліціянтів, схопили свободівця й, скрутивши йому руки, заштовхнули в авто. Приблизно за дві години – близько 8-ї ранку – зі схожим візитом до Володимира Коваліва «завітали» інші непрохані «гості» з міліції: оскільки так звані «правоохоронці» не висунули свободівцю будь-яких обвинувачень і не надали будь-яких інших документів, що засвідчили би законність їхніх дій, Володимир чинив спротив намаганню міліціянтів витягти його на двір. В результаті депутата-свободівця витягнули на вулицю й примусово посадили до машини. Свідками цих брутальних дій міліції були сусіди ледь не з усієї вулиці.

Обох братів – депутатів від «Свободи» – відвезли до Львівського міського управління міліції. Як пояснили затриманим лише у Львівській міліції, їх допитуватимуть як свідків у справі щодо подій у Львові 9 травня.

Спочатку із Ковалівими був телефонний зв’язок. Свободівці-депутати обласної ради дізналися від затриманих, що допитують їх окремо. Згодом зв’язок зник – перед тим було чути, що Михайло прокричав у слухавку, що «правоохоронці» його б’ють. Депутати обласної ради від «Свободи» терміново вирушили до Львівського міськуправління міліції для з’ясування обставин інциденту і допомоги свободівцям.

Додамо, сьогодні, 15 травня, в оселях сестри депутата Стрийської районної ради від «Свободи» Мар’яна Берездецького, а також його дівчини міліція здійснила обшуки. Нагадаємо, 12 травня у центрі Львова невідомі, які представилися працівниками міліції, намагалися затримати голову Стрийської районної організації ВО "Свобода", депутата райради Мар'яна Берездецького. Сталося це, коли свободівець повертався після сесії Львівської обласної ради. Тоді люди не дали заштовхати депутата в машину, буквально відбивши свободівця у нападників.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: У Тернополі відкрито ...

КОМЕНТАРІ