У Рівному

У Рівному "Свобода" заявляє про погрози з боку компанії "Інсеко"

17.05.11 18:09 0 2580
До громадської приймальні ВО «Свобода», зокрема, депутата облради Олега Осуховського почали поступати звернення жителів села Стадники з проханням розібратися і допомогти в ситуації, що склалася з групою компаній «Інсеко». Селяни скаржаться, що їх змушують підписувати угоди на оренду землі з даним підприємством. Начальник районного управління Держкомзему безпідставно та незаконно відмовляє в реєстрації договорів оренди земельних паїв, якщо ці договори заключаються не з групою компаній «Інсеко». На землях пайовиків самовільно, без підписання договору про оренду «Інсеко» вночі виводить сільськогосподарську техніку і засіює поля селян.

Протягом квітня-травня 2011 року відбувалися сходи села, де «Свобода» надавала організаційну та юридичну допомогу мешканцям села Стадники Острозького району Рівненської області. На цих зустрічах були присутніми депутат обласної ради від ВО „Свобода” Степан Молчан, заступник голови Рівненської обласної організації ВО «Свобода» з юридичних питань Ярослав Калька, та керівник громадської приймальні ВО „Свобода” Олександр Савчук який є куратором по даному питанню.

Після надання юридичної допомоги та постійним опікуванням цією справою – почалася реєстрація договорів оренди часток-паїв з тими суб’єктами господарювання з якими члени громади хочуть. Окрім того, був підготовлений та прийнятий на сесії обласної ради депутатський запит Олега Осуховського до прокурора Рівненської області Василя Присяжнюка.

Після вищевикладених подій на адресу РОО ВО «Свобода» та членам громади почали надходити різного роду погрози від представників «Інсеко». Окрім того, навіть на сходах села «Інсеко» відкрито погрожували людям в разі не підписання з ними договору.

Нажаль, влада на обласному рівні, покриває таку діяльність, тому відчуваючи свою безкарність вони пішли ще далі у своїх погрозах. 6 травня 2011 року о 19.00 до Олександра Савчука підійшов незнайомий та представився полковником спецслужб Молдови Костянтином Гавриловичем, погрожуючи фізичною розправою, брутально висловлюючись дзвонив, як він казав в службу безпеки «Інсеко».

10 травня 2011 року Олександр Савчук подав заяву про злочин прокурору Рівненської області Василю Присяжнюку. Разом з тим, було надіслано звернення від фракції ВО «Свобода» в облраді до УМВС в Рівненській області та СБУ.

В разі бездіяльності правоохоронних органів ВО „Свобода” буде змушена вдатися до самооборони на захисту громади.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: В Ужгороді відбулось ...
Наступна новина: На Рівненщині відбулася ...

КОМЕНТАРІ