На Рівненщині відбулася смолоскипна хода, присвячена тридцятій річниці з дня смерті Бульби-Боровцю

На Рівненщині відбулася смолоскипна хода, присвячена тридцятій річниці з дня смерті Бульби-Боровцю

17.05.11 21:00 0 1784
15 травня 2011 року за ініціативи Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у місті Березному на Рівненщині пройшла смолоскипна хода, присвячена тридцятій річниці з дня смерті Тараса Бульби-Боровця. У ході взяли участь патріотичні сили міста та Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять''

Смолоскипна хода пройшла через все місто. Акція відбулася біля єдиного пам'ятника в Україні основоположнику "УПА-Поліська Січ" Тарасові Бульбі-Боровцю, який було відкрито минулого року в місті Березному.

"Ми об'єдналися навколо цієї дати, тому, що Тарас Бульба-Боровець – це видатний державний i військовий діяч, борець за волю України, який був жертвенним в боротьбі за створення самостійної Української держави. Ми шануємо та пам'ятаємо наших героїв", – зазначив голова Березнівської районної організації ВО "Свобода", депутат Березнівської міськради Володимир Пастушок.

Довідка: Створена в серпні 1941 року Українська повстанська армія – "Поліська Січ" налічувала до 10 тисяч вояків i звільнила від німецьких i радянських окупантів величезну територію, що включала Житомирську, Рівненську області і частину Білорусі. Центр Поліської Січі знаходився у мiстi Олевськ (Олевська Республіка). Було розпущено колгоспи, створено органи самоврядування, відновлено роботу шкіл та культурних установ.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 3)
Наступна новина: Проти голови фракції ...

КОМЕНТАРІ