Проти голови фракції «Свободи» у Львівській міськраді порушено кримінальну справу

Проти голови фракції «Свободи» у Львівській міськраді порушено кримінальну справу

17.05.11 21:00 0 1766
16 травня 2011 року голову фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Львівській міській раді Руслана Кошулинського та керівника Львівської обласної організації ВО «Свобода» Ірину Сех допитали у Головному управлінні МВС у місті Львові.

Свободівцям інкримінують порушення статті 293 КК України – групове порушення громадської безпеки та активна участь у ньому. Ідеться про події 11 квітня, коли ВО «Свобода» проводила акцію протесту проти політики Президента Віктора Януковича біля Палацу залізничників у Львові, де відбувалося засідання Регіонального комітету з економічних реформ під головуванням Президента.

«Ми розцінюємо ці дії правоохоронних органів як репресії проти свободівців, які різко висловили свою незгоду з нещодавніми висловами Міністра внутрішніх справ України, котрий зробив винними у подіях 9 травня представників ВО «Свобода», незважаючи на те, що слідство у цій справі ще триває. Тепер працівники міліції вислуговуються перед центральною владою і намагаються показати свою спроможність до дії», – прокоментував свободівець Руслан Кошулинський.

На цей час ще тривають допити депутатів. Саму постанову про порушення кримінальної справи свободівцям не показали. За словами Руслана Кошулинського, його допитуватимуть ще й завтра, а допит Ірини Сех і досі триває – 5-ту годину поспіль.

Довідка. 16 травня 2011 року голова Тернопільської обласної ради, чільник Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олексій Кайда більше двох годин перебував на допиті у міському відділі Управління МВС України у Львівській області. Допит стосувався червонопрапорної істерії у Львові 9 травня.

Прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ