На Рівненщині виступили проти добудови АЕС

На Рівненщині виступили проти добудови АЕС

17.05.11 21:06 0 1792
12 травня 2011 року в місті Острозі відбулися громадські слухання щодо добудови енергоблоків № 3-4 Хмельницької атомної електростанції, яка знаходиться в місті Нетішин. На заході були присутні депутатська фракція ВО "Свобода" в Острозькій міській раді у повному складі. За результатами слухань мешканці Острога одностайно проголосували проти добудови енергоблоків.
Не можна добудовувати енергоблоки за тим проектом, що пропонує влада, тому що даний проект – це черговий експеримент сумнівної безпечності над українським народом. Оскільки, надійність та доцільність подальшого використання існуючих фундаментних блоків, збудованих у попередньому сторіччі, є сумнівним. Адже, незавершене будівництво було залишене просто неба без консервації.
Під час слухань ніхто достатньо компетентно не зміг обґрунтувати економічну та екологічну перспективу даного проекту. Представники ХАЕС у своїх виступах використовували виключно науково-технічну термінологію, що, в свою чергу, аж ніяк не сприяло покращенню розуміння проблеми учасниками слухань від громади Острога. Відповіді на запитання громади були неоднозначні, часто поверхневі. Як результат – одностайний спротив добудови Х3,Х4 АЕС.
"Ми не можемо допустити, щоб хтось здійснював добудову без екологічного аудиту та техніко-економічного обґрунтування, приспавши пильність суспільства. Ми розуміємо, кому це потрібно, адже якщо РФ надасть кредитні ресурси для будівництва – кошти, скоріш за все, будуть витрачені виключно на закупівлю обладнання російського виробництва. Тобто Росія вкладає кошти у власну промисловість за рахунок України. Тим більше, що досі ще не існує жодного офіційного документа, де б було визначено вартість добудови, що, в свою чергу, відкриває шлях до маніпуляцій та корупції", – зазначив заступник голови Рівненської обласної організації ВО "Свобода" з юридичних питань Ярослав Калька.
Довідка: 4 травня 2011 року Всеукраїнське об'єднання "Свобода" пікетувала Кабінет міністрів України з вимогою не допустити добудови 3 та 4 енергоблоків Хмельницької атомної електростанції. Участь в акції взяли Київська міська та Хмельницька обласна організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Акція відбулася під гаслами: "Геть російські реактори!", "Російські реактори – на Красную площу!", "Українцям – чисте довкілля!" та іншими: http://www.svoboda.kiev.ua/diyalnist/novyny/021362
Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ