У Львові свободівці розповіли про нові факти політичних переслідувань

У Львові свободівці розповіли про нові факти політичних переслідувань

24.05.11 19:10 0 1730
23 травня 2011 року у Львівській обласній раді відбулася прес-конференція на тему: «Нові факти переслідувань депутатів-свободівців», у якій взяли участь голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Львівській обласній раді Ірина Сех, керівник юридичного управління Всеукраїнського об’єднання «Свобода», депутат Львівської міської ради Олег Махніцький, перший заступник голови Львівської обласної ради Петро Колодій, депутати Львівської міської ради Євген Білінський та Михайло Семчій.
Свободівці розповіли представникам ЗМІ про нові репресії міліції та центральної влади проти них.
«Події 9 травня у Львові можна поділити на три частини, - зазначила Ірина Сех. - Перша – офіційні заходи ОДА, де була найбільша кількість депутатів, їх помічників та простих мешканців Львова, які прийшли подивитись, чи виконається рішення суду. Жодних порушень громадського порядку зафіксовано правоохоронними органами не було. Другий етап – Марсове поле, де відбувались молебні і були присутні люди з різними поглядами, проте теж жодних порушень громадського порядку, окрім словесних перепалок, не було. Третій етап – події на Пагорбі слави, де в незаконному дійстві організатором порушення громадського порядку була міліція. І безпосередньо пан Курочка свідомо керував незаконними діями правоохоронців».
Керівник юридичного управління ВО «Свобода» Олег Махніцький розповів про результати роботи комісії з Києва, яка досліджувала ситуації у Львові і яка працювала тут до минулої п’ятниці. «Згідно з результатами роботи комісії, порушуються кримінальні справи проти депутатів різних рівнів від ВО «Свобода» на надуманих підставах. Мова іде про депутатів Самбірської районної ради братів Ковалівих та депутата Пустомитівської районної ради Степана Підкуймуху, яких утримують під вартою. Порушення свободівців не зафіксовані і є надуманими. Однак проти них порушуються кримінальні справи, а тяжкість дій не відповідає запобіжному заходу, який проти депутатів застосовувася. Також всім відомо, що під час подій 9 травня була стрілянина, яка чітко зафіксована на відеоматеріалах, проте «стрілець» ходить на волі, і відносно нього кримінальна справа не порушувалась. Також комісія відхилила порушення кримінальної справи проти працівників міліції, які безпідставно використовували спецзасоби та силу проти депутатів та їх помічників і не виконали рішення суду про заборону проведення акцій 9 травня. У діях міліції явно є ознаки злочину, але в підсумках роботи комісії ми бачимо «гру в одні ворота», - зазначив Олег Махніцький.
Як повідомив депутат Львівської міської ради Михайло Семчій, 19 травня 2011 року в Красноярському краї Російської Федерації затримано його батька Романа Семчія. За словами депутата, його батькові інкримінують побиття львівського комуніста Олександра Калинюка під час подій 9 травня у Львові.
«11 травня 2011 року мій батько, Роман Семчій, поїхав на постійне місце роботи, що у Красноярському краї РФ, де він вже працює 8 років. 19 травня 2011 року працівники правоохоронних органів РФ затримали його на робочому місці. Як стало мені відомо згодом, мого батька оголосили в міжнародний розшук. Де він зараз перебуває невідомо, його телефон не відповідає. За інформацією, яку я маю зараз, його екстрадиціонують в Україну. Вважаю, що це є тиск з боку правоохоронних органів на мене як депутата місцевої ради. Тиснуть на мого помічника та рідного брата», – заявив під час прес-конференції Михайло Семчій.
Голова ревізійної комісії, один з акціонерів відкритого акціонерного товариства «Фіакр» та депутат Львівської міськради від ВО «Свобода» Євген Білінський розповів журналістам про тиск на підприємство «Фіакр».
«8 травня працівники ДАІ зв’язалися з головою правління товариства «Фіакр» з проханням надати автобус для перевезень на 9 травня 2011 року. За свідченнями водія, який брав участь у перевезенні пасажирів, 9 травня о 8:30 він під’їхав до оперного театру, де вже перебували автобуси з різних підприємств. До автобуса посадили близько 20 людей різного віку, та що важливо працівника спецпідрозділу «Титан». Після чого, під супроводом працівників ДАІ автобуси вирушили до «Марсового поля» і далі до вулиці Зеленої, де зупинилися на одній з автозаправок . За деякий час автобуси організовано під супроводом працівників ДАІ колоною через місто Винники виїхали до «Пагорбу Слави». За свідченнями водія, працівники міліції зробили коридор для автобусів, щоб люди, які перебували у автобусах, могли потрапити до солдатських могил на «Пагорбі Слави». Ці дії свідчать про те, що всупереч рішенню суду ця акція була спланована працівниками міліції. 19 травня 2011 року, близько 5 години ранку на підприємство приїхало близько 50 людей з перевірками, маючи скерування від головного управління МВС у Львівській області. Підприємство перевіряли працівники ДАІ, пожежники, санстанція, транспортна міліція, податкова та інші контролюючі органи. Таким чином робота підприємства була заблокована до обіду. Близько 80 автобусів не вийшло на маршрут. З підприємства вилучено бухгалтерську документацію на двох маршрутах. Таку поведінку працівники міліції пояснили тим, що до них була скерована скарга на роботу підприємства. Внаслідок цієї перевірки, частково паралізована робота підприємства та ведеться тиск на працівників. Водія опитали та змушували не вказувати факти про те, що під час подій 9 травня працівники ДАІ супроводжували автобуси та, що в них були присутні працівники «Титану» і яким маршрутом вони рухалися. Більше того керівництво «Фіакр» змушували підписати договір заднім числом про те, що була заявка ветеранської організації на перевезення 9 травня, хоч такої заявки не було», – зазначив Євген Бєлінський.

Голова тимчасової слідчої комісії, яка була створена для вивчення подій 9 травня 2011 року свободівець Петро Колодій повідомив, що сьогодні вранці в поштову скриньку головного офісу ВО «Свобода», що на вулиці Чайковського, невідомі підкинули пакет з пістолетом. «Свобода» припускає, що з нього поранили помічника депутата Львівської міської ради, свободівця Олега Ковпака. «Я вже повідомив працівникам міліції про факт отримання зброї, яка може бути саме тією, з якої стріляли 9 травня. Ми здогадуємось, що під час подій 9 травня хтось з присутніх підібрав пістолет, тому ми звертались до городян з проханням повернути нам зброю, яка може бути важливим речовим доказом у справі. Тепер працівники міліції повинні провести офіційне вилучення пістолета і відправити його на експертизу для встановлення його причетності до злочину та для встановлення особи власника», - заявив Петро Колодій.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ