На Рівненщині ініціюють позачергову сесію з метою висловлення недовіри голові Корецької РДА

На Рівненщині ініціюють позачергову сесію з метою висловлення недовіри голові Корецької РДА

24.05.11 19:12 0 1988
9 травня 2011 року у Корецькому районі Рівненської області працівники УБОЗу викрили оборудку, у результаті якої керівник району та його близькі родичі заволоділи санаторієм. Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Корецькій районній раді вимагає позачергового скликання сесії ради з вимогою дати оцінку згаданим подіям та висловити недовіру голові РДА Борису Дицяку та начальнику райздороввідділу Володимиру Григоренку.

Проти учасників організованої злочинної групи прокуратурою Рівненської області порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 28, ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, а також службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, вчинених організованою злочинною групою. Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі. Наразі час на майно санаторію накладено арешт і вирішується питання щодо повернення його законним власникам – трудовому колективу та профспілковим організаціям.

Довідка: Оборудки "прокручували" ще з 2005 року. Борис Дицяк вигадав план, за яким через штучну заборгованість санаторію шляхом різноманітних шахрайств і зловживань стане його повноправним власником. Для втілення задуму чоловік створив та очолив організовану злочинну групу, до якої залучив свого сина – приватного підприємця, його дружину – головного бухгалтера згаданого санаторію та головного лікаря цього ж закладу.

Як встановлено, шахраї незаконно заволоділи цілісним майновим комплексом вартістю 6 млн 358 тис. гривень.

Про це повідомили у прес-службі Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Наступна новина: На Рівненщині жорстоко ...

КОМЕНТАРІ