На Рівненщині проконтролюють використання коштів, які виділені на облаштування Пересопниці

На Рівненщині проконтролюють використання коштів, які виділені на облаштування Пересопниці

24.05.11 19:17 0 1727
22 травня 2011 року в селі Пересопниця Рівненського району за участі ВО "Свобода" відбулося свято української мови, культури та духовності.У заході взяли участь депутат фракції ВО "Свобода" в Рівненській облраді, заступник голови Рівненської обласної організації ВО "Свобода" Степан Молчан. Також свято відвідали керівник фракції в райраді Назар Загоровський, голова Рівненської районної організації ВО "Свобода", депутат районної ради Дмитро Сільман.
Пересопниця – це місце створення Пересопницького Євангелія. У травні 1989 року з ініціативи письменника Євгена Шморгуна відкрито пам'ятний знак. Тепер у Пересопниці щороку 22 травня — в день перепоховання Т. Шевченка в Україні — проводиться обласне свято.
"Чи могли автори давнього рукопису припустити, що на їхньому Євангелії державні мужі присягатимуть на ньому на вірність народу? Можливо. Та чи могли вони припустити, що тать (бандит) це робитиме? Двічі не судимий? Навряд чи. Зараз бандити при владі зайняті придбанням індульгенцій. Ремонтують чи будують церкви, облаштовують історичні пам'ятки, прокладають дороги. Та за які кошти? За наші, за гроші платників податків. І більша частина тих коштів розкрадають ті ж таки чиновники", - зазначив голова районної організації, депутат райради Дмитро Сільман.
"ВО "Свобода" простежить, щоб кошти виділені на облаштування Пересопниці та навколишньої території не розікрали. Як відомо, до кінця серпня регіоналівська влада обіцяє прокласти до села якісну автодорогу, газогін, зробити освітлення вулиць, реставрувати Свято-Миколаївську церкву, збудувати музейний комплекс просто неба "Княже місто", культурно-археологічний центр "Пересопниця", музей, загальною вартістю щонайменше 50 млн грн. Це дало б змогу відродитися давній Пересопниці, відомій ще з князівських часів. Поки що ж добиратися до Пересопниці охочим українських старожитностей доводиться по вкрай розбитим дорогах, які не ремонтувалися, мабуть, з часів, монголо-татарського нашестя", — наголосив депутат Рівненської обласної ради, фракції ВО "Свобода" Степан Молчан.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ