На Тернопільщині пройшов  супермарафон

На Тернопільщині пройшов супермарафон

24.05.11 19:20 0 1656
21-22 травня на Тернопільщині пройшов вже традиційний супермарафон присвячений Святу Героїв. Учасники долали дистанцію у 100 км протягом 24 годин за маршрутом м. Тернопіль – м. Зборів – м. Козова – м. Тернопіль. Організаторами цьогоріч виступили клуб активного відпочинку «Файні мандри», туристичний клуб ”Кристал”, Асоціація велосипедистів Тернополя, ВО "Тризуб" ім.Степана Бандери, ТОО „Молодіжний націоналістичний конгрес”, НСОУ „Пласт” за підтримки Управління у справах сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму Тернопільської міської ради.

— Окрім унікальної дистанції, та незвичної системи визначення переможців, тернопільський супермарафон має ще одну особливість. Його переможців не нагороджують жодними цінними призами, — розповідає голова суддівської колегії змагань Роман Задорожний. — Фактично марафон не є традиційними змаганнями з метою перемогти когось. Тут кожен змагатиметься перш за все з собою. Гасло забігу: „Знайди героя в собі”.

На старт вийшло 20 учасників, проте подолати всю дистанцію спромоглись лише восьмеро, що і стали переможцями, серед яких і представниця Молодіжного націоналістичного конгресу – Дереш Люба. Дівчина вже не вперше бере участь у цьому складному фізичному та психологічному випробуванні, та дістатись фінішу досі не вдавалося.

— Було велике бажання довести насамперед самій собі і оточуючим, що я це зможу зробити, минула невдача відійшла на другий план і мені вдалося пройти всю дистанцію – ділиться враженнями переможець Дереш Люба.

Вже другий рік поспіль переможцем супермарафону стає відомий в Росії блогер Геннадій Логвиненко: “Україна – це моя Батьківщина. І мені дуже подобається, що цей марафон проходить на честь українських героїв”.

Свято Героїв відзначають вже 60 років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначення 23 травня як Свята Героїв. Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ