Депутати Львівщини вимагають розпустити Верховну Раду

Депутати Львівщини вимагають розпустити Верховну Раду

24.05.11 19:22 0 1687
Львівська обласна рада звернулася до Президента України Віктора Януковича з вимогою висловити недовіру Верховній Раді. За це звернення 24 травня на сесії облради проголосувало 73 депутати.
У документі, зокрема, зазначено, що зі зміною Конституції легітимність Верховної Ради викликає сумніви. «Український народ не обирав цей депутатський корпус під нові повноваження. А тим більше, не обирав саме такої більшості, яка утворилася шляхом приєднання так званих «тушок» до тих фракцій, які, за результатами виборів у 2007 році, не отримали підтримки більшості виборців. Ще одним проблемним моментом, який позбавляє легітимності чинний склад Верховної Ради України, є це самовільне продовження собі терміну повноважень», – йдеться у зверненні.
На думку депутатів Львівської облради, парламентська більшість знищує парламентаризм в Україні, ігноруючи права та законодавчі ініціативи опозиції, перетворюючи Верховну Раду на філію виконавчої гілки влади.
«Замість ефективної реформи системи соціального захисту народ України отримує законопроект пенсійної реформи, який можна назвати «Закон про виплату пенсій на цвинтарях», – йдеться у зверненні. – Замість відродження села і АПК народ отримує захмарні ціни на імпортну гречку і картоплю, а також спроби роздерибанити землю.
Замість турботи про енергетичну безпеку України, розвиток паливно-енергетичного комплексу України, збільшення видобутку власних вуглеводнів, диверсифікації їх постачань, диверсифікації джерел енергії, – Верховна Рада України ратифікує ганебні Харківські угоди.
Замість турботи про розвиток держави, збагачення громадян України і консолідацію суспільства більшість народних депутатів від Партії регіонів, "Блоку Литвина", Комуністичної партії України та «тушки» розпалюють мовні ігрища, повертають символи СССР – імперії зла, влаштовують танці на кістках жертв Другої світової війни, чим ведуть до розколу України.
З огляду на вищевикладене, депутатський корпус Львівської обласної ради вважає, що Верховна Рада України із такою більшістю вичерпала кредит довіри українського народу і її має бути розпущено».
Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Рівненщині розшукали ...
Наступна новина: На Рівненщині хлопчик ...

КОМЕНТАРІ