На Рівненщині хлопчик намагався пішки дістатися до мами в Луцьк

На Рівненщині хлопчик намагався пішки дістатися до мами в Луцьк

25.05.11 17:40 0 1848
Кожна дитина прагне батьківської ласки, але не в кожної вона є. Діти, які волею долі приречені жити у притулку, хочуть родинного тепла і заради цього здатні на відчайдушні кроки, як наприклад, 12-річний Олексій. Щоб пригорнутися до матусі, він зважився на піший похід зі Здолбунова до… Луцька. Та здолати сотні кілометрів в пошуках мами малому завадили незнайомі перехожі, завдяки яким з Олексієм нічого не трапилося.

12-річний волинянин Олексій на Рівненщині жив у будинку сімейного типу. Хлопчик був забезпечений усім необхідним, але дуже сумував за мамою, яку, до речі, за рішенням суду позбавили батьківських прав. 22 травня цього року він вирішив піти до неї аж до самого Луцька, де за словами хлопчика та проживала.

Коли дорослі спохватились і почали шукати малого, той був далеко від їхнього будинку. Довелося телефонувати до міліції. Наступного дня увесь особовий склад Рівненського РВ був піднятий по тривозі, адже в системі ОВС це одна із пригод, яку і Міністерство, і керівництво УМВС тримають на особливому контролі.

Силами відділення кримінальної міліції у справах дітей Рівненського РВ УМВС на чолі з його начальником Іваном Рябохою було здійснено ряд заходів щодо встановлення місця знаходження хлопчика.

– Ми організували пошук маленького мандрівника, зателефонували в місцеві лікарні, школи, та до сільських голів району, щоб отримати інформацію про хлопчика, – коментує Іван Рябоха. — Невдовзі до нас зателефонувала жителька села Бронники Рівненського району та повідомила, що зниклий знаходиться у неї в родині. Ми зрозуміли, що це наш Олексій. Як виявилося, пізніше сім’я з села Бронники працювала до пізнього вечора на городі і, повертаючись додому біля автобусної зупинки, побачила незнайомого хлопчика. Під час розмови з ним Валентина (так звали жінку, - авт.), зрозуміла, що Олексій втік з будинку сімейного типу та мандрує шукати свою рідну маму. Подружжя взяли до себе хлопчика, нагодували, обігріли та заспокоїли.

Добре, що ця історія закінчилася хеппі-ендом, і на шляху Олексія зустрілися чуйні і по-справжньому добрі люди. Безперечно, час розставить усе на свої місця, і він зрозуміє, що у нього буде час вибирати та любов до матері він усе одно пронесе у своєму серці крізь життя.

Олеся ШЕВЧЕНКО, помічник начальника Рівненського РВ УМВС по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати Львівщини ...
Наступна новина: Начальником рівненського ...

КОМЕНТАРІ