Закарпатці вчили росіян, як готувати православних місіонерів

Закарпатці вчили росіян, як готувати православних місіонерів

25.05.11 17:45 0 2073
16 – 17 травня 2011 року з благословення Святійшого Кирила, Патріарха Московського і всієї Русі та у зв'язку з рішенням Архієрейського собору Російської Православної Церкви 2 – 4 лютого 2011 року, Навчальний комітет РПЦ разом з Синодальним Місіонерським відділом на базі Бєлгородської православної духовної семінарії (БПДС з місіонерським напрямом) провели семінар на тему «Підготовка до місіонерського служіння в навчальних закладах Російської Православної Церкви» .

У семінарі взяли участь представники багатьох єпархіальних місіонерських відділів РПЦ та УПЦ, а також представники наступних навчальних закладів: Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, Київської духовної академії та семінарії, Луганського богословського університету, Бєлгородського державного університету, Новосибірського Свято-Макаріївського православного богословського інституту, Полтавської місіонерської духовної семінарії, Таврійської духовної семінарії, Одеської духовної семінарії, Бєлгородської православної духовноъ семінарії, Івано-Вознесенської Свято-Олексіївської православної духовної семінарії, Новокузнецької православної духовної семінарії, Казанської духовної семінарії, Тобольської духовної семінарії, Воронезької духовної семінарії, Перервинської духовної семінарії, Новосибірської православної духовної семінарії, Якутського духовного училища та інші.

Семінар очолили – Високопреосвященнійший Іван, архієпископ Бєлгородський і Старооскольський, Голова Місіонерського відділу Московської Патріархії, ректор БПДС та Високопреосвященнійший Євгеній, архієпископ Верейський, Голова Навчального комітету РПЦ, ректор МДА і С.

З благословення ректора УУБА – КаУ, професора архімандрита Віктора (Бедь) від Духовного навчально-наукового комплексу «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина» у Місіонерському семінарі взяв участь студент 6-го курсу академії ієродиякон Ігор (Богдан Ігор Володимирович), який виступив із доповіддю на тему: «Підготовка християнських місіонерів на прикладі Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина» .

На семінарі були обговорені можливості доповнення чи удосконалення навчальних посібників з «Місіології» (автор - священик Олександр Гінкель, викладач БПДС) та «Православна культура: історія і традиції» (автор Т. О. Полєтаєва, викладач БПДС) .

Під час роботи семінару представники єпархіальних місіонерських відділів та духовних навчальних закладів РПЦ та УПЦ поділилися своїм особистим досвідом та досвідом своїх духовних навчальних закладів у вихованні майбутніх місіонерів.

Наприкінці семінару Високопреосвященнійший архієпископ Євгеній підкреслив, що питання входження всіх духовних навчальних закладів РПЦ у Болонський процес давно вирішене та затверджене Святійшим Патріархом Кирилом.

Поряд із цим, як зазначив у своєму виступі представник УУБА ієродиякон Ігор (Богдан), в Україні, з благословення Блаженнійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, міжнародні засади Болонського процесу впроваджуються в життя ще з січня 2002 року на базі Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія.

Після закінчення роботи семінару ректор БПДС, архієпископ Іван, подякував всім за участь в семінарі та запропонував збиратися на подібні місіонерські з'їзди щорічно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чому агрострахування в ...

КОМЕНТАРІ