Відповідальному за акцію протесту біля Львівського СІЗО депутатові «шиють» адміністративне правопорушення

Відповідальному за акцію протесту біля Львівського СІЗО депутатові «шиють» адміністративне правопорушення

30.05.11 13:12 0 1591
26 травня 2011 року о 19-30 вечора депутата Львівської міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», голову постійної депутатської комісії економічної політики, підприємництва, інвестицій та зовнішніх відносин, відповідального за акцію протесту під Львівським СІЗО №19 Андрія Хомицького викликали в Галицький райвідділ міліції Львова, де утримували понад дві години.

Свободівцю «шиють» вчинення адміністративного правопорушення. Йдеться про безтермінову акцію протесту проти міліцейського свавілля біля стін Львівського слідчого ізолятора №19, що на вулиці Городоцькій, 20 (докладніше на http://www.svoboda.lviv.ua/diyalnist/novyny/022002/ ). Правоохоронці наполягають, що свободівці розпочали акцію протесту, не попередивши місцеві органи самоврядування.

«Я пояснив правоохоронцям, що в статті 39 Конституції України вказано, що громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно сповіщають органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування. У цій статті не вказано жодних термінів про сповіщення. Ба більше, міського голову про акцію 26 травня ми попередили ще за день до її початку. Натомість, мені показали ухвалу Львівської міськради за 2004 рік, в якій вказано, що органи місцевого самоврядування потрібно попереджати за три дні. На що я відповів, що Конституція України – це норма вищої дії, а такі ухвали обмежують громадянські права. Вважаю, що цей допит – ніщо інше як намагання міліції залякати тих, хто протестує проти їхнього свавілля», – зазначив свободівець Андрій Хомицький.

Також депутат додав, що працівники міліції склали протокол про адміністративне правопорушення, який передадуть до суду.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Івано-Франківську ...
Наступна новина: Здолбунівчани проти ...

КОМЕНТАРІ