Здолбунівчани проти добудови енергоблоків на старому фундаменті

Здолбунівчани проти добудови енергоблоків на старому фундаменті

30.05.11 13:13 0 1757
24 травня 2011 року в селі Копитків Здолбунівського району відбулися громадські слухання щодо добудови 3 та 4 енергоблоків на Хмельницькій АЕС. Захід відвідали голова фракції ВО "Свобода" в Здолбунівській міськраді Віталій Чернецький та керівник фракції ВО "Свобода" в Здолбунівській районній раді Олександр Бондарець. На слухання приїхали 129 осіб із сіл Буща, Миротин, Дермань та Новосілки.

Громадські слухання тривали близько 5 годин і були схожі на лекцію керівників та експертів ХАЕС. Дана інформація та відповіді на запитання селян була не зрозумілою та розмитою. Присутні вимагали в представників ХАЕС гарантій і чітких відповідей на питання щодо безпеки добудови 3 та 4 енергоблоків, які простояли під відкритим небом близько 25 років. Голосування так і не було, по тій причині, що присутніх було менше потрібного. Люди пообіцяли, якщо їх не почують, то наступним кроком будуть акції протесту.

"Нашим завданням було донести і до людей, і до влади, що ми не проти побудови АЕС, але не на старому фундаменті. Саме тому ми ставили питання на які нажаль атомники нам не дали чіткої відповіді та й не могли дати, адже хто скаже правду про напіврозвалені конструкції на яких збираються добудовувати два енергоблоки. Найцікавіше, що на сайті Енергоатома жодним словом не вказано, що здолбунівчани виступили категорично проти добудови", - зазначив голова фракції ВО "Свобода" в Здолбунівській міській раді Віталій Чернецький.

"Ми вкотре побачили, що до цього часу, через 20 років після здобуття незалежності, українська влада не збирається дослуховуватися до думки простих громадян. Нами було зібрано близько 300 підписів проти добудови ХАЕС, але в присутності 129 здолбунівчан директор ХАЕС Микола Панащенко сказав, що ці підписи зібрані в Здолбунові, а Здолбунів не входить в 30-ти кілометрову зону спостереження, а тому враховувати їх не варто", - зазначив керівник фракції ВО "Свобода" в Здолбунівській районній раді Олександр Бондарець.

З 19 по 23 травня в Здолбунові свободівці збирали підписи проти добудови ХАЕС. "Було зібрано близько 300 підписів. Люди чудово розуміють, що поява двох атомних енергоблоків в них під боком не зробить електрику дешевшою для них, а Україну менш енергетично незалежною від Росії, адже саме в росіян збираються брати кредит на добудову і саме їхній реактор встановлять, а отже і ядерне пальне ми змушені будемо купувати в "дружнього слов'янського" народу", - зазначив Юрій Хом'яков, координатор збору підписів проти добудови ХАЕС.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ