У Києві досі судять людей, котрі спробували демонтувати пам'ятник Леніну

У Києві досі судять людей, котрі спробували демонтувати пам'ятник Леніну

05.06.11 23:56 0 2269
1 червня 2011 року суддя Шевченківського районного суду Києва Павло Слободянюк продовжив слухання кримінальної справи щодо націоналістів Миколи Коханівського, Андрія Тарасенка, Олександра Задорожного, Івана Срібного та Богдана Франта, котрі 30 червня 2009 року спробували демонтувати пам'ятник большевицькому ідолу Лєніну на Бесарабській площі у Києві.
Першим слухали підсудного Андрія Тарасенка, який зазначив, що є українським націоналістом, а Лєнін – це кат українського народу, в Українській державі ця особа не має морального права на вшанування, адже саме Лєнін започаткував перші голодомори та репресії в Україні. Саме під керівництвом Лєніна Совєтська Росія визнала існування Української Народної Республіки, але підступно окупувала Україну, знищуючи мільйони українців.
Керівник Дубровицької районної організації ВО "Свобода" Олександр Задорожний розповів: "Націоналістом я виріс в українській родині, яка шанує і береже традиції, культуру, історію своїх предків. Мої діди і прадіди постраждали внаслідок большевицько-комуністичного режиму, започаткованого Лєніним, – родину "розкуркулили". Брат бабусі – Іван Булава – був в УПА та перебував у списках на знищення партизанськими відділами (ЦДАГО України ф.63, оп. 1, спр. 98, арк. 113-122), двох братів прадіда Данила Петрушка (учасника так званої "Великої Вітчизняної" війни) вбили червоні партизани за зв'язок з УПА, дідового брата червоні "визволителі" 16-річним юнаком без військкомату мобілізували на передову, де він і загинув. Отже, саме з поваги, любові до Української держави та українського народу, ми спробували демонтувати пам'ятник Лєніну, а тепер нас судять іменем України – держави, в ім'я якої ми це робили".
Наступним слухали Миколу Коханівського, який наголосив, що його родичі вмирали під час Голодомору 1932-33 років, організованого послідовниками та учнями Лєніна.
Богдан Франт та Іван Срібний повідомили, що 30 червня 2009 року після того, як вони стали свідками пошкодження монумента Лєніну, працівники міліції, котрі приїхали на місце "злочину", попросили їх як свідків проїхати до Шевченківського райвідділу міліції. Там до них застосовували фізичну силу й моральний тиск і перевели з категорії свідків у підсудні.
Нагадаємо, що патріотів звинувачують у хуліганстві, вчиненому групою осіб, та у незаконному пошкодженні пам'ятка національного значення.
Наступне судове засідання призначено на 27 червня.


Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 4)

КОМЕНТАРІ