У Хмельницькому відбулася акція протесту проти політичних репресій

У Хмельницькому відбулася акція протесту проти політичних репресій

10.06.11 11:41 0 2869
9 червня 2011 року Хмельницька «Свобода» на майдані Незалежності в обласному центрі провела акцію «Станемо на захист політв'язнів! Скажемо «Ні!» грабіжницькій політиці влади та поліцейській державі!». Участь в акції взяв голова Всеукраїнського об`єднання «Свобода» Олег Тягнибок.
Хмельничани активно долучилися до всеукраїнської акції на підтримку політичних в’язнів та висловили категоричний протест проти побудови поліцейської держави, проти грабунку українців режимом Януковича-Азарова та його прислужниками на місцях. Такі акції протесту відбуваються з ініціативи «Свободи» по усій країні.
Під час мітингу на майдані Незалежності виступили голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок та заступник голови Хмельницької обласної організації Олександр Симчишин.
Лідер «Свободи» Олег Тягнибок назвав спроби влади репресувати свободівців, активістів громадських акцій непокори, а також організовану окупаційною владою червонопрапорну провокацію у Львові намаганням зламати і залякати людей та утвердити свій злочинний режим.
«Тактика залякування – це тактика бандитів і злодіїв. По всій країні окупаційний режим переслідує свободівців, веде війну проти громадських активістів, учасників акцій протесту, звільняє їх з роботи, відкриває кримінальні справи проти опозиції. Використовуючи правоохоронні органи, влада намагається залякати українців і уберегти себе від громадських протестів проти грабіжницької політики.
Кожного українця сьогодні турбують одні і ті ж проблеми: шалене зростання цін на продукти харчування, комунальні послуги, бензин, очевидне погіршення рівня життя. Обурення і незадоволення росте з кожним днем. Люди захищають своє право на достойне українське майбутнє.
Перелякана влада тиском, політичними репресіями, кримінальними справами намагається боротися з нами, відбираючи наше конституційне право на захист і протест. Намагаються тиснути на найактивніших, влаштовують провокації, застосовують методи, притаманні карально-репресивним органам часів комуно-большевизму. Своїми діями вони демонструють панічний переляк перед Українською Нацією.
Їхній страх перед нами, наша єдність і активність пришвидшують кінець злочинного окупаційного режиму. Нація – вічна, а вороги – тимчасові. Перемога обов’язково буде за нами!», – наголосив у своєму виступі Олег Тягнибок.
У Хмельницькому однією з причин акції протесту стало рішення суду у сфабрикованій справі проти активістів Податкового майдану. Тоді понад 10 тисяч осіб вийшли на майдан Незалежності в обласному центрі. Чотирьох учасників акцій звинуватили в хуліганських діях, непокорі працівникам правоохоронних органів, опорі представникам влади і засудили за ч.3, ст.296 Кримінального кодексу України. Людей, які вийшли захищати свої права і виступили проти злочинного Податкового кодексу, було визнано винними. Серед засуджених – член ВО «Свобода» Андрій Поліховський.
«Ми всі пам’ятаємо листопад 2010 року. Тоді ми вийшли протестувати проти окупаційного режиму і його дій. І тепер людей, які разом із нами усіма захищали свої права, відстоювали можливість прогодувати родину, – визнали винними. Влада, котра розбудовує поліцейську державу, зробила їх злочинцями. Але справжні злочинці – це ті, хто грабують нас, підвищуючи ціни, готують і ухвалюють Податковий кодекс, який нищить малий і середній бізнес. Готують нам грабіжницьку пенсійну реформу, трудовий, житловий кодекси, закривають школи, лікарні, плодять безробіття, хочуть продати нашу землю іноземцям. Вони щороку збільшують свої мільярдні статки в рази. А тепер хочуть відібрати у нас право на захист і протест. Маємо зупинити свавілля влади і перейти в наступ. Покажемо владі свою силу і єдність: "Один – за всіх і всі – за одного!" – закликав Олександр Симчишин.
Після мітингу учасники акції протесту багаточисельним потужним Маршем пройшли центральними вулицями міста.
Хмельничани несли в руках портрети затриманих свободівців, засудженого владою активіста Податкових протестів Андрія Поліховського, а також плакати з вимогами припинити політичні репресії, зупинити терор і міліцейський «бєспрєдєл».
Марш захисту українців завершився біля обласного управління МВС. Тут виступив Андрій Поліховський, який подякував за підтримку і наголосив, що дії окупаційного режиму лише роблять українців сильнішими.
«Багато різних окупантів намагалися залякати українців, але їхні дії були приречені на поразку. І зараз спроби тиснути на нас політичними репресіями ні до чого не призведуть. Мільйони українців вийдуть і відстоять своє право на достойне життя», – наголосив свободівець.
Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)

КОМЕНТАРІ