Голова  Тернопільської облради звернувся з листом про  включення  спортивних об’єктів Тернопільщини до переліку баз, які будуть задіяні для підготовки олімпійців 2014-2022 років

Голова Тернопільської облради звернувся з листом про включення спортивних об’єктів Тернопільщини до переліку баз, які будуть задіяні для підготовки олімпійців 2014-2022 років

10.06.11 11:42 0 2072
Про це йшлося під час робочої зустрічі голови Тернопільської обласної ради Олексія Кайди із головою Державної служби молоді та спорту України Равілем Сафіулліним. 9 червня 2011 року очільник обласної ради перебував із робочим візитом у Києві та провів ряд ділових зустрічей, під час яких обговорив перспективи розвитку баз олімпійської підготовки в Тернопільській області.

Зокрема, під час розмови із Равілем Сафіулліним Олексій Кайда говорив про те, що визнаним центром підготовки біатлоністів є навчально-спортивна база олімпійської підготовки з біатлону у селі Підгороднє Тернопільського району Тернопільської області.

Для створення сучасної спортивної бази з біатлонним стадіоном відповідно до міжнародних стандартів з метою відбору та підготовки обдарованих особистостей для спорту вищих досягнень, підготовки резерву для збірної команди України розроблений відповідний інвестиційний проект.

Інший інвестиційний проект розроблено для розвитку навчально-спортивної бази олімпійської підготовки «Кременець» з санного спорту.

Його реалізація сприяла б створенню передумов національній збірній України з санного спорту для успішного виступу на ХХІІ Зимових Олімпійських іграх 2014 року, утвердження кандидатури України на проведення Зимових Олімпійських ігор у 2022 році.

«Тому, у зв’язку із важливістю розвитку спорту в Україні, і зокрема на Тернопільщині, беручи до уваги, що Україна буде брати участь у конкурсі на право прийняття зимової Олімпіади 2022 року, вкрай необхідно включити спортивні об’єкти зимових видів спорту до переліку баз, які будуть задіяні для підготовки олімпійців 2014-2022 років,» - наголосив Олексій Кайда.

Равіл Сафіуллін зауважив, що у Тернопільській області сформувалася школа високого рівня підготовки спортсменів вищої спортивної майстерності з зимових видів спорту, а також поінформував, що, на жаль, цьогоріч уряд виділив значно менші кошти у порівнянні з минулим роком (п’ять проти семи минулорічних мільйонів гривень) на спортивні майданчики. Тому їх буде встановлено лише дев’ятнадцять в Україні. Разом з тим він запевнив голову обласної ради, що один обов’язково буде на Тернопіллі.

Також голова обласної ради зустрівся із Володимиром Бринзаком - першим віце-президентом Національного олімпійського комітету України, президентом Федерації біатлону України. Під час конструктивної розмови, що відбулася між Олексієм Кайдою та керівником українських біатлоністів, теж йшлося про створення сучасної спортивної бази з біатлонним стадіоном відповідно до міжнародних стандартів, про перспективи відбору та підготовки обдарованих особистостей для спорту вищих досягнень, підготовки резерву для збірної команди України на навчально-спортивній базі олімпійської підготовки з біатлону обласного фізкультурно-спортивного товариства «Колос» у селі Підгороднє Тернопільського району Тернопільської області та необхідність її реконструкції та ремонту. Було обговорено й можливість проведення Кубку Федерації біатлону України саме Тернопільщині.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: На Рівненщині мілізія ...

КОМЕНТАРІ