Міський голова Здолбунова гальмує питання про встановлення погруддя Степану Бандері

Міський голова Здолбунова гальмує питання про встановлення погруддя Степану Бандері

10.06.11 11:46 0 2040
8 червня 2011 року відбулася восьма сесія Здолбунівської міської ради. Депутати фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" запропонували поставити першим до порядку денного питання про встановлення погруддя Степанові Бандері.

Міський голова Ігор Ольшевський запропонував депутатам проект рішення з відмовою у виділенні земельної ділянки поблизу Будинку побуту, мотивуючи це тим, що там має бути кільце для транспорту.

"Усе, що відбулося на сесії, дає нам право зробити висновок, що міському голові Ігору Ольшевському, секретарю міської ради Валентині Капітулі, а також частині депутатів від ВО "Батьківщина" , "Удар", "Відродження", "Сильна Україна" та "Партії Регіонів" рішення громади Здолбунова не важливе і бажання здолбунівчан до уваги не беруть.

Цікаво, що під час громадських слухань секретар міської ради Валентина Капітула підтримала рішення про встановлення погруддя саме поблизу Будинку побуту і не мала жодних застережень щодо цього місця, а тепер міська рада навмисно гальмує це питання.

Показовою є позиція "справжніх патріотів", а саме, депутата від партії "Удар" Олега Тищенка, який під час свого виступу заявив, що позиція громади Здолбунова не є важливою, і місцева влада не мусить виконувати рішення громадських слухань. Наші фракції у міській та районній радах докладуть усіх зусиль, аби погруддя Герою України Степанові Бандері було встановлено", – зазначив керівник фракції ВО "Свобода" у Здолбунівській міській раді Віталій Чернецький.

Через категоричну незгоду з діями міського голови на знак протесту фракція ВО "Свобода", а за ними –і фракції "Фронт змін" та "Наша Україна" – залишили залу засідань.

"Вважаємо, що рішення громади щодо встановлення погруддя Степанові Бандері поблизу Будинку побуту має бути для нас, місцевих обранців, наказом, який ми зобов'язані виконувати. Разом з тим, висловлюємо жаль з приводу дій депутатів із інших фракцій, для яких, очевидно, думка мешканців міста є цікавою лише перед виборами ", – зазначив керівник фракції ВО "Свобода" в Здолбунівськоій райраді Олександр Бондарець.

"Свобода" вимагає від міської ради ухвалити рішення щодо виділення земельної ділянки для встановлення погруддя Степанові Бандері саме поблизу Будинку побуту, там, де визначила громада.

Довідка: 1 травня відбулися громадські слухання за участі політичних сил Здолбунова, мешканців міста та представників громадських організацій. Здолбунівчани визначили місце встановлення погруддя Герою України Степанові Бандері. Із трьох місць присутні одностайно обрали одне – поблизу Будинку побуту біля флагштоку, проте остаточне рішення про виділення земельної ділянки мають ухвалити депутати міськради.

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ