Кременеччина  презентувала концепцію  інвестиційного проекту  «В магії Кременця – сила України»

Кременеччина презентувала концепцію інвестиційного проекту «В магії Кременця – сила України»

14.06.11 19:35 0 2003
Голова Тернопільської обласної ради побував у Кременці, де ознайомився із потенціалом та перспективами розвитку туристичної галузі Кременецькго району.

Древня історія міста, його архітектурні та сакральні пам’ятки, музеї, ботанічний сад, природні заповідники та заказники здавна приваблювали туристів. Розвивати економіку краю без серйозних інвестиційних проектів у туристичній галузі неможливо.

Керівники району розробили концепцію інвестиційного проекту «В магії Кременця – сила України». У ній відведено значну увагу всесвітньо-історичному феномену Кременецького замку – єдиної твердині, яку у ХІІІ столітті не здобули завойовники – монголо-татари.

Олексій Кайда побував на Замковій горі, оглянув древні мури, подивився літературно-музичну композицію, присвячену славному минулому фортеці.

«Наш обов’язок розвивати туристичні можливості Кременеччини, адже ця земля, овіяна лицарською звитягою мужніх захисників, вона оповита таємницями та легендами. Прекрасні ландшафти, багата рослинність, сакральні та архітектурні пам’ятки Кременеччини - далеко неповний перелік того, що приваблює сюди мандрівника з України та закордону, а санна траса, трампліни, пологі гірські спуски – чудові передумови для розвитку зимового туризму, - підкреслив очільник обласної ради, - Тому ми маємо долучитися до впровадження презентованого нині проекту, в тому числі коштами із бюджетів усіх рівнів. Але головне сьогодні розповісти людям, про те, що ці духовні, історичні, природні багатства існують й готові відкритися перед гостями Кременеччини», - наголосив Олексій Кайда.

У рамках заходу голова обласної ради відвідав обласний літературно-меморіальний музей Юліуша Словацького, оглянув його експозицію. У Кременці Олексій Кайда вшанував пам'ять великого українського поета Тараса Шевченка, поклавши квіти до пам’ятника Кобзарю, а також відвідав Кременецький обласний гуманітарно-педагогічний інститут ім. Тараса Шевченка.

Про радісні та трагічні сторінки життя майже тисячолітнього Кременця захопливо розпів гостям знаний у краї культуролог, краєзнавець, відомий художник Олег Вартабедян.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 5)
Наступна новина: Банк «Львів» та IFC ...

КОМЕНТАРІ