Рівненських козачат «посвятили»  вогнем

Рівненських козачат «посвятили» вогнем

05.07.11 12:41 0 1885
23-26 червня 2011 Дитяче козацьке товариство Рівненщини, обласні федерації бойового гопака та козацького бойового мистецтва „Спас” провели в селі Пляшева Радивилівського району Рівненської області навчально-вишкільний табір „Джура-2011”.

„Головною метою цього табору є ознайомлення з історією козацтва та битвою під Берестечком, популяризація здорового способу життя і поширення козацьких традицій серед дітей та молоді. Значна увага приділялася розвитку самостійності та вмінню жити в гармонії з природою”, — зазначив голова Рівненської обласної федерації козацького бойового мистецтва „Спас” Віктор Пражмовський.

Участь у таборуванні прийняли 50 дітей з Рівненської та Хмельницької області. Впродовж чотирьох днів козачата, крім занять Спасом та Бойовим Гопаком, відвідали музей, ознайомилися з полем Берестецької битви, випробовували себе вогнем та водою. Цьогоріч діти також ходили по розпеченому вугіллю. Крім того, діти мали можливість побачити та потримати в руках старовинну козацьку зброю – мушкети, шаблі та гармати, які були на території реконструйованого козацького табору поблизу пам’ятника козакам та селянам.

„Масу вражень козачата отримали суботнього вечора під час вогняної вистави. Почалося дійство залпом з десяти гармат, після чого відгримів салют і виступили фаєрболісти. А родзинкою таборування стала реконструкція фрагменту Берестецької битви, яку чекали всі гості, що приїхали в неділю”, — сказав голова Рівненської обласної федерації бойового гопака Олег Нагорний.

Таборування відбулося завдяки фінансовій підтримці відділу у справах сім’ї та молоді Рівненської ОДА та підтримки Фундації імені князів-благодійників Острозьких.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Чернівцях готується ...
Наступна новина: На Рівненщині добровольці ...

КОМЕНТАРІ