Теплопостачальне підприємство Рівного отримало незаконно 833 тисячі гривень державних коштів

Теплопостачальне підприємство Рівного отримало незаконно 833 тисячі гривень державних коштів

05.07.11 12:46 0 1735
У результаті проведення оперативно-розшукових заходів співробітники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Рівненській області задокументували злочинну діяльність службових осіб одного із комунальних теплопостачальних підприємств Рівного. З’ясувалося це під час здійснення перевірки використання виділених субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам у 2006 році на погашення заборгованості минулих років з різниці в тарифах на теплову енергію, що надавалися населенню у 2006-2007 роках.

Службові особи КТП «Комуненергія», на яких покладено обов'язки формування тарифів, складання штатного розпису та звітності, проведення економічних розрахунків, порушуючи вимоги Закону України «Про Державний бюджет України на 2006 рік», Бюджетного кодексу України та Порядку перерахування у 2006 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, подали до управління житлово-комунального господарства Рівненської облдержадміністрації у липні 2006 року розрахунок обсягу заборгованості за минулі роки з різниці в тарифах на теплопостачання населенню, в якому зайво включено заборгованість з різниці в тарифах за 2004 рік в сумі майже один мільйон гривень.

Зокрема, на дату складання розрахунку обсягу заборгованості минулих років з різниці в тарифах на теплопостачання не була врахована виділена підприємству у 2005 році дотація з обласного бюджету для відшкодування різниці в тарифах у 2004 році в сумі 833 333 грн. (без ПДВ), яка на підставі рішення сесії Рівненської обласної ради відшкодована підприємству у 2005 році.

За матеріалами відділу захисту бюджетних коштів УДСБЕЗ УМВС прокуратура Рівненської області порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості з боку службових осіб КТП «Комуненергія» за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України, — повідомив в.о. начальника УДСБЕЗ УМВС України в Рівненській області Іван Бихалець.

Аналогічною виявилися ситуація і на теплопостачальному підприємстві Дубна, службові особи якого протягом 2008-2009 років з метою отримання субвенції з держбюджету місцевим бюджетом на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, що вироблялася та транспортувалася населенню, в порушення порядку перерахування у 2009 році, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2008 № 440, з корисливих мотивів внесли недостовірні дані в розрахунки обсягу заборгованості з різниці в тарифах на послуги теплопостачання, надані населенню. Розміри нарахувань і загальний обсяг теплової енергії, відпущеної споживачам І та ІІ груп, виявилися заниженими у порівнянні із фактичними даними бухгалтерського обліку, а кількість теплової енергії, відпущеної населенню, виявилася завищеною. Відтак і обсяги заборгованості з різниці у тарифах для відшкодування з бюджету були більшими за 2007 рік — на суму 39 279 грн., а за 2008 рік і 1 квартал 2009 року — на суму 177 857 грн, в результаті чого підприємством було отримано кошти з державного бюджету у вигляді субвенції для відшкодування з бюджету заборгованості з різниці у тарифах на послуги теплопостачання, чим спричинено державі збитків на суму понад 200 тисяч гривень.

За матеріалами перевірки Дубенська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом службового підроблення, замаху на вчинення злочину, пов’язаного із зловживанням службовим становищем, а також зловживання службовим становищем службовими особами комунального підприємства, що спричинило тяжких наслідків державі. Відповідно до частини 1 статті 366, частини 1 статті 15, частини 2 статті 364 та частини 2 статті 364 Кримінального кодексу України підозрюваним у скоєнні злочину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Юрія Прокопчука ...

КОМЕНТАРІ