В Тернопіль приїде переможниця Каннського кінофестивалю

В Тернопіль приїде переможниця Каннського кінофестивалю

06.07.11 14:34 0 1668
11 липня 2011 року на запрошення голови Тернопільської облради свободівця Олексія Кайди у Тернопіль приїде переможниця Каннського кінофестивалю – 29-річна українська кінорежисерка Марина Врода. Демонстрація стрічки «Крос», яка отримала Золоту пальмову гілку в категорії короткий метр на 64-му Каннському кінофестивалі відбудеться у Тернопільській обласній філармонії. Початок - о 18.00.

Кінострічка «Крос» - це п`ятнадцятихвилинна історія, побудована на спогадах автора про заняття з фізкультури. Її зйомки проходили у вересні минулого року і тривали менше тижня. Зайняті лише непрофесійні актори. Бюджет стрічки - 3,5 тисячі євро. Як зазначила сама режисер, половину суми вона надала з власної кишені.

Довідка. 11-22 травня 2011 року у французькому місті Канни проходив 64-ий міжнародний Каннський кінофестиваль. Журі конкурсу короткометражних фільмів на чолі з Мішелем Гондрі відзначило головною нагородою «Золота пальмова гілка» стрічку «Крос» українки Марини Вроди. Україна вдруге отримує нагороду у Каннах. Першим українцем, який здобув «Золоту пальмову гілку» був Ігор Стрембіцький. У 2005 році він отримав цю нагороду за короткометражку «Подорожні».

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Рівному вкрали... ...
Наступна новина: Тернопільщина підписала ...

КОМЕНТАРІ