На Рівненщині провели спортивно-вишкільний табір імені Аверкія Гончаренка

На Рівненщині провели спортивно-вишкільний табір імені Аверкія Гончаренка

06.07.11 14:37 0 1749
1-3 липня 2011 року Рівненська районна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" провели спортивно-вишкільний табір для юнацтва –- прихильників та молоді ВО "Свобода". Захід відбувся в Гапченій долині – лісовому масиві поблизу сіл Корнин та Загороща..

Під час проведення табору молодь отримали роз'яснення до "Декалогу" - 10 заповідей українського націоналіста; спілкувалися на тему визвольних змагань на території краю; відпрацьовували дії загону під час нападу на табір; організовувалася нічна варта; вишколювалися в стройовій підготовці; проводилися рухливі ігри та гутірки, на яких співали повстанських пісень. Не сприятливі погодні умови також внесли корективи в програму та додали випробовувального елементу для учасників.

Комендант табору, голова Рівненської районної організації ВО "Свобода", депутат райради Дмитро Сільман в своєму зверненні до таборовиків наголосив: "Кожен свідомий та ідейний громадянин повинен розуміти, що лише активність в організованому житті української спільноти є підтвердженням особистої позиції людини. Потрібно відмічати для себе нерозривний зв'язок з цією спільнотою, вище значення обов'язків перед особистим, бути послідовними у вчинках та дисциплінованими, щоб виростити для України справжню національну еліту. Ту еліту, про яку в своїх творах писав Дмитро Донцов, ту еліту, визначення пріоритетів якої окреслювали наші попередники в подібних вишкільних таборах, зокрема в таборах, що їх започаткував, в тому числі й на Рівненщині – полковник армії УНР Аверкій Гончаренко та начальник штабу УПА Леонід Ступницький, в чию честь названо ці збори для юнацтва. Ту еліту, котру виморили в Україні Голодомором, війнами та репресіями, аби замінити на сатрапів та яничар, що їх час закінчиться саме тоді, коли ми вишколимо у собі жертовність в ім'я України!"

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Митрополит Володимир: «Я ...

КОМЕНТАРІ