Митрополит Володимир: «Я прибув не у відрядження й не закордон, я прибув на рідну землю служити людям і незалежній Україні»

Митрополит Володимир: «Я прибув не у відрядження й не закордон, я прибув на рідну землю служити людям і незалежній Україні»

06.07.11 20:09 0 1883
27 – 28 травня 1992 року в місті Харкові пройшов історичний архієрейський Собор Української Православної Церкви, рішення якого ухвалив архієрейський Собор РПЦ, а Собор УПЦ від 26 червня 1992 року визнав його канонічним і постановив «ухвалити всі його діяння й постанови, які вважати законними». Рішення архієрейського Собору УПЦ було схвалене та прийняте всіма Помісними Православними Церквами.

28 травня 1992 року нині спочилий Патріарх Олексій ІІ благословив митрополита Володимира на служіння Предстоятеля Української Православної Церкви з титулом «Блаженніший», якого було обрано на цю святу посаду рішенням архієрейського Собору УПЦ в місті Харкові (27-28 травня 1992 року) .

Вже 20 червня 1992 року Блаженніший Митрополит Володимир прибув до своєї Батьківщини – України. В Києві Його Блаженство зустрічали десятки тисяч православних кліриків і мирян. Свою першу проповідь Блаженніший Владика Володимир розпочав словами: «Я прибув не у відрядження й не закордон, я прибув на рідну землю служити людям і незалежній Україні» .

З Божої милості, дорогий кожному серцю українських православних, Блаженніший архіпастир Володимир і до нині очолює святу Українську Православну Церкву і разом із нею наступного року готується до відзначення 1150-річчя заснування Київської Церкви (Київської Митрополії) та 20-річчя свого Першосвятительського служіння.

Прес-служба УУБА-КаУ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
4 (голосів: 6)
Попередня новина: На Рівненщині провели ...
Наступна новина: Мешканець Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ