Мешканець Рівненщини продавав

Мешканець Рівненщини продавав "віртуальні" телефони через аукціон

06.07.11 20:10 0 1914
Заробляти дармові кошти вирішив 19-річний мешканець Березного Андрій. Для «працевлаштування» йому знадобилося небагато — комп’ютер, доступ в Інтернет і реєстрація на одному із сайтів для участі в аукціоні. А продавав він на торгах мобільні телефони, щоправда, неіснуючі. Кошти за них брав справно — 100% передоплату. Гроші ж перераховувались на картковий рахунок Андрія, натомість товар довірливі покупці так і не отримували.

З початку 2011 року пропозиціями березнівчанина скористалися шестеро мешканців не лише Рівненщини, а й з інших областей — Харківської, Волинської, Донецької, Івано-Франківської. Так, молодик продав мобілку «Нокіа N 82» за ціною 1125 гривень жителю із Шацька, а мешканцю села Пісочин, що на Харківщині, — «Нокіа 8800» за 1355 грн.

— У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники СДСБЕЗ Березнівського РВ спільно з співробітниками сектору по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності та комп’ютерних технологій УДСБЕЗ УМВС України в Рівненській області встановили, що 19-річний мешканець Березного, виставляючи фіктивні лоти на Інтернет-аукціоні, шахрайським шляхом здійснює заволодіння грошовими коштами покупців аукціону, на якому продавалися мобільні телефони, — повідомив начальник Березнівського РВ Ігор Денисюк. — Упродовж 2011 року цей громадянин на торгах в інтернеті здійснив фіктивну реалізацію шести мобільних телефонів на загальну суму понад шість тисяч гривень. Наразі за фактом шахрайства порушено кримінальну справу за частиною третьою статті 190 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Працівники міліції вкотре звертаються і застерігають громадян, аби не стати жертвою шахраїв, купуйте мобільні телефони в авторизованих точках їх продажу та не спокушайтеся на низьку ціну товарів в Інтернеті, особливо, коли вимагається повна передоплата. Не дайте себе ошукати!

Світлана КАРАЧУН, ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Митрополит Володимир: «Я ...
Наступна новина: Що слід чекати від ...

КОМЕНТАРІ