Депутати вимагають покарати за професійне недбальство з тяжкими наслідками винних у пожежі

Депутати вимагають покарати за професійне недбальство з тяжкими наслідками винних у пожежі

15.07.11 14:27 0 1755
Для з'ясування обставин пожежі, що виникла в ніч на 10 липня 2011 року в селі Біла Дубровицького району, в наслідок якої загинули 16 мешканців будинку, виїхали депутат фракції ВО "Свобода" в Рівненській обласній раді Степан Молчан, та голова Дубровицької районної організації ВО "Свобода" Олександр Задорожний.

Депутати вважають, що трагедія сталася внаслідок недбальства ряду чиновників, що відповідають за умови проживання людей в закладах подібного типу – пожежники, санстанція, сільський голова, а також місцева та обласна адміністрація та виконавча влада.

Пенсіонери та інваліди, в яких відбирали 75 % їхніх пенсій за відповідний догляд, жили в дерев'яній будівлі збудованій ще в 1950 році, обшитою пластиком, а коридор був мощений лінолеумом. Під час пожежі пластик створив ядучу димову завісу. Пластикові вікна люди із зовні не змогли розбити, а пенсіонери – відкрити із середини. У закладі були порушеними норми безпеки, зокрема, відсутні вогнегасники, пожежна сигналізація та не працював телефонний зв'язок. Будівля горіла одразу вся, а не кімната за кімнатою. У пожежної машини, котра приїхала на місце події, закінчився бензин... Якби влада належним чином доглядала за пенсіонерами, то даний заклад був би обладнаним хоча б елементарними засобами безпеки, тоді можливо, можна було б уникнути цієї страшної трагедії.

ВО "Свобода" висловлює щирі співчуття родичам загиблих. Крім того, вимагає щоб за професійне недбальство з тяжкими наслідками, відповідні посадові особи понесли кримінальну відповідальність!

Прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Наступна новина: Колишнього ...

КОМЕНТАРІ