На Рівненщині хрести  з могил здали на металобрухт

На Рівненщині хрести з могил здали на металобрухт

22.07.11 14:17 0 1555
Ще у квітні цьогоріч 20-річний Генадій, житель с. Уїздці, спільно з 20-річним Олександром, жителем с. Малин Млинівського району, з старого чеського кладовища с. Малин скоїли крадіжку металевих плит та двох металевих хрестів. Молодики сподівалися на те, що це їм мине з рук.

І, дійсно, крадіжку виявили не одразу, бо кладовище — старе і нині поховань на ньому не здійснюють. До того ж розташоване за селом, не охороняється, а за могилами рідко хто доглядає.

Про те, що з місць поховань зникли металеві хрести та плити, повідомив працівникам міліції сільський голова Малина. Згодом встановили й осіб, які причетні до цього. Ними виявились місцевий мешканець Олександр та Геннадій, який проживає в сусідньому селі.

Викрадене, молодики здавали на металобрухт, а отримані за це гроші витрачали на продукти харчування, цигарки та спиртне.

— 20-річного Олександра виховувала бабуся, батько помер, а мама не займалась сином. Впродовж року його чотири рази притягували до адміністративної відповідальності за дрібну крадіжку та двічі — за розпивання спиртних напоїв в громадському місці, — повідомив заступник начальника Млинівського РВ – начальник сектору карного розшуку Сергій Волков. — 20-річний Геннадій теж із неблагополучної сім’ї: мати, яка зловживала спиртним, залишила його на виховання батьку.

Наразі порушено кримінальну справу за статтею 297 Кримінального кодексу України (Наруга над могилою), санкції якої передбачає позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство у цій справі триває.

Працівники міліції звертаються до громадян із проханням у випадку зневажливого будь-ким ставлення до місць поховань, незаконного демонтажу могильних загорож, пам’ятників, негайно повідомляти про це у чергову частину за номером телефону «102».

Олена ВІШНЯКОВА, помічник начальника Млинівського РВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юрій Зваженко: «Харчовий ...
Наступна новина: Професійну підготовку, ...

КОМЕНТАРІ