У Рівному закликають боротися з гепатитом

У Рівному закликають боротися з гепатитом

27.07.11 18:49 0 1846
28 липня у Рівному о 12.00 на Майдані Незалежності відбудеться інформаційна акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з гепатитом, оголошеному Всесвітньою організацією охорони здоров΄я. В ході акції населенню буде надано практичні рекомендації з профілактики гепатитів.
В Україні організаторами акції виступають Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні та МБФ «Відродження».

«У Рівненській області дуже гостро стоїть проблема розповсюдження гепатитів, доступу до безкоштовної діагностики гепатитів в області немає, лікування гепатиту С за кошти обласного бюджету не доступне для хворих» - заявив Юрій Лазаревич - голова правління РОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВС», керівник проекту «Мобілізація спільнот до відстоювання доступу до діагностики і лікування гепатитів у Рівненській області», шо реалізується за підтримки МБФ «Відродження»

«Гепатит С - це наступна епідемія, котра через декілька років може стати більш серйозною проблемою, ніж ВІЛ/СНІД» - інформує Всесвітня організація охорони здоров’я. У світі близько 350 мільйонів людей інфіковані гепатитом В і близько 170 мільйонів людей - гепатитом С. Україна за темпами розповсюдження вірусних гепатитів займає перше місце в Європі.

Згідно розрахункових даних Міністерства охорони здоров’я України, в нашій країні більше 1 млн. людей інфіковані вірусами гепатиту В і близько 1,2 млн. - вірусами гепатиту С.
Найчастіше зараження відбувається через нестерильні медичні, стоматологічні та косметологічні інструменти. При цьому, більшість людей не знають про те, що вони інфіковані: в 80% випадках хвороба розвивається безсимптомно, непомітно для людини і переходить у хронічну стадію, котра закінчується цирозом та раком печінки. Внаслідок обмеженої конкуренції (право на виробництво препаратів для лікування гепатитів є лише в двох фармацевтичних компаній), зберігається висока вартість курсу лікування. В Україні вона перевищує 20 000 дол. США (за курс лікування), що недоступно для більшості наших громадян.

У зв’язку з цим, Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні та МБФ «Відродження» закликають жителів України 28 липня прийняти участь в кампанії до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами: дізнатись більше про проблему, пройти тестування, приєднатися до вимог до уряду, підготованих у співпраці з міжнародними експертами:

- Профінансувати за рахунок державного бюджету 15 тисяч курсів лікування до 2015 Року.
- Забезпечити за рахунок державного бюджету безплатне тестування для тих, хто його потребує.
- Сприяти зниженню ціни на препарати для лікування вірусного гепатиту С як мінімум на 50%.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 3)
Попередня новина: Україна зацікавлена в ...
Наступна новина: В керівництві рівненської ...

КОМЕНТАРІ