У Рівному

У Рівному "накрили" фальшивомонетника

27.07.11 22:30 0 1852
Студент одного з вишів Донецька вирішив провести експеримент з виготовлення та реалізації власноруч виготовлених фальшивок. Обрав долари США – стабільну валюту на світовому ринку. Юнак через мережу Інтернет знайшов пропозицію з Рівного про продаж мотоциклу його мрії. Туди й вирушив.

Уродженець Волині здавалося б дуже усе добре продумав і спланував щодо придбання двоколісного друга. За допомогою двох мобільних телефонів вводив в оману власника, а саме: на рахунок зустрічі та остаточного розрахунку. Спочатку усі перемовини він вів з одного мобільного, а потім вимкнувши його, домовився про зустріч з іншого і саме до неї усе було в порядку. Та при розрахунку за «Хонду» виник конфлікт. 35 – річний рівнянин Олександр засумнівався у справжності валюти. Усі 32 стодоларові купюри були з явними ознаками підробки. Його остаточний вердикт – відмова від угоди. Спантеличений хлопець, отримавши від коша, подався геть, а от власник мотоциклу відразу набрав 102, і як виявилося згодом, недаремно.

- О 17:30 нам з чергової частини Рівненського МВ надійшло повідомлення, про те, що в районі пивзаводу невідомий чоловік намагався розрахуватись підробленими доларами США за мотоцикл «Хонда» в сумі 3 200, - розповідає 33-річний інспектор роти патрульної служби прапорщик міліції Віталій Дацюк. – Ми з напарником, старшим сержантом міліції Іваном Дейнегою, саме патрулювали на службовому автомобілі район пивзаводу, де сталася ця пригода. Скерувавши авто до місця скоєння злочину почали «прочишувати» прилеглі до нього вулиці: П. Могили, Гарна, Чернишова...

Буквально за п’ятнадцять хвилин співробітники міліції помітили в кущах невідому особу чоловічої статі, який намагався заховатись від оточуючих. Помітивши міліціянтів, хлопець кинувся навтьоки. Він підбіг до авто «Сітроєн-Берінго», яке стояло поруч та намагався втекти від переслідування. Як з’ясувалося пізніше, автомобіль належав його друзям, які за викликом останнього прибули до Рівного аби забрати фальшивомонетника разом з мотоциклом до Луцька. Та не судилося, бо співробітники міліції хутко наділи кайданки на 20-річного волинянина.

При обшуку підозрюваного у виготовленні фальшивих доларів Олексія працівники міліції виявили та вилучили 43 стодоларові купюри з ознаками підробки, які відразу були направлені до науково дослідного кримінально центру при УМВС на дослідження, а сам підозрюваний поміщений в ІТТ Рівненського МВ УМВС. Відносно Олексія порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 199 Кримінального Кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Вже наступного ранку начальник Рівненського УМВС полковник міліції Василь Лазутко вручив відважним правоохоронцям — прапорщику міліції Віталію Дацюку та сержантові міліції Іванові Дайнезі грошові винагороди за розкриття злочину за гарячими слідами. Вдячні міліціонери дали обіцянку керманичу міліції Рівненщини, що й надалі докладатимуть максимум зусиль, аби з честю виконувати свій професійний обов’язок на благо держави та людей в цілому.

Тамара Лисенко, ВЗГ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ