Рівненським експертам  продемонстрували  новинки криміналістичної  техніки

Рівненським експертам продемонстрували новинки криміналістичної техніки

01.08.11 16:43 0 1709
З усіма новинками криміналістичної та спеціальної техніки на світовому ринку мав можливість ознайомитися особовий склад науково- дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Рівненській області. Представники ТОВ "Експертні системи", які приїхали до Рівного з Києва не лише розповіли про переваги своєї продукції, але й на практиці продемонстрували можливості новітніх технологій.

– Наша компанія вже більше 16 років займається виготовленням експертно-криміналістичного обладнання, розробкою програмного забезпечення, а також доставкою витратних матеріалів для органів внутрішніх справ, – зазначив заступник директора з розвитку компанії «Експертні системи Плюс» Сергій Вавілов. – Ми приїхали показати, що на сьогоднішній день є нового, сучаснішого і те, що може знадобитися експертам в їх щоденній складній роботі. Ми сподіваємося, що експерти почерпнуть для себе щось нове, адже частенько буває, що сучасні криміналістичні вузи готують фахівців, які деякі прилади бачать лише по телевізору.

До уваги місцевих експертів представники товариства запропонували різноманітні прилади для експертної оцінки будь-яких документів, «живі» дактилоскопічні сканери, різноманітні мікроскопи та лупи, автоматизовану систему портретної ідентифікації (АСПІ «Портрет - 2005»), уніфіковані криміналістичні валізи та велику кількість дактилоскопічних порошків, пензликів, валиків, спеціальних рідин та фломастерів для таємного маркування, які вражали своїми можливостями та характеристиками.

– Сьогодні ми спільно з представниками товариства «Експертні системи плюс» провели семінар-виставку та ознайомились із новітнім криміналістичним обладнанням, криміналістичною технікою та програмним забезпеченням, які надають змогу експертним підрозділам у повній мірі виконувати вимоги органів внутрішніх справ у розслідуванні та розкритті злочинів, – повідомив начальник НДЕКЦ при УМВС полковник міліції Ігор Охримчук. — Сподіваюся, що це наша не остання зустріч, і ми будемо плідно співпрацювати.

Співробітники НДЕКЦ при УМВС з цікавістю віднеслися до новинок та активно обговорювали технічні можливості продемонстрованих приладів. А заступник начальника НДЕКЦ при УМВС підполковник міліції Едуард Башинський зазначив, що після сьогоднішньої зустрічі в них виникло бажання придбати пристрій «Регула» (модель 4305M), який дозволяє детально досліджувати документи. Зацікавили технарів, за словами Едуарда Башинського і наборами криміналіста - баліста та пожежного техніка.

В свою чергу Сергій Вавілов додав, що сподівається, що ця приємна для обох сторін зустріч, принесе позитивні результати як для працівників експертного центру, так і для їх компанії.

Вікторія АНТОНОВА, Вікторія ІВАШИНЮТА,

ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині з'явився ...
Наступна новина: Націоналісти проведуть ...

КОМЕНТАРІ